Limburgse politie ontdekt zeer gevaarlijke xtc-pillen tijdens Bob-controle: “Potentieel dodelijk”

(archiefbeeld) 

De lokale politie van de zone Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft het voorbije weekend tijdens een Bob-controle zeer gevaarlijke xtc-pillen ontdekt. De pillen hadden het logo en de naam ‘Satan Sinner’. Eén pil bevatte 400 milligram MDMA. “Dat is bijna drie keer zo veel als de xtc-pillen die onlangs op het dancefestival Extrema Outdoor in Houthalen-Helchteren opdoken”, aldus de politie Bilzen-Hoeselt-Riemst maandag in een mededeling. Dergelijke pillen zijn potentieel dodelijk.

mtm
Bron: BELGA

Een drugshond kon zaterdag in een voertuig met Nederlands kenteken de verdovende middelen aantreffen. Onder de drugs zaten de dertig xtc-pillen ‘Satan Sinner’. Ook bij een passagier van de auto werd drugs aangetroffen. De wagen van de Nederlanders werd getakeld voor verder onderzoek en de drie inzittenden werden meegenomen voor verhoor.  

Extrema Outdoor stuurde begin juni tijdens het evenement waarschuwingen uit voor drie gevaarlijke xtc-pillen met de logo’s van Mario Bros, Casa de Papel en Ace of Spades.

De toen ontdekte pillen hadden een dosering van tussen de 250 en 300 milligram MDMA. Het parket van Limburg maakte toen bekend dat een xtc-pil met een MDMA-gehalte van 125 milligram erg gevaarlijk kan zijn. Tijdens de controle zaterdag namen de politiemensen in de zone Bilzen-Hoeselt-Riemst tien speekseltesten af, waarvan er zes positief bleken. Vier bestuurders reden onder invloed van amfetamines, eentje met cocaïne en de zesde automobilist had cannabis gebruikt. De rijbewijzen van deze zes personen zijn onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen