Opnieuw lichaam uit water gehaald in Gent, voorlopig geen link met Gentse Feesten

Getuigen zagen het lichaam maandagochtend bovendrijven aan de strandzone. © rr

Aan het Houtdok in Gent werd maandagochtend een levenloos lichaam uit het water gehaald. Het is de tweede dag op rij dat er tijdens de Gentse Feesten een dode is aangetroffen. Zondag overleed een man nadat hij aan de Lousbergskaai in het water werd geduwd.

Glen Van Muylem

Het Houtdok in Gent werd maandagochtend door de politie en brandweer volledig afgesloten. Aan de strandzone, waar officieel niet mag worden gezwommen, maar dat wel vaak gebeurt, werd een levenloos lichaam uit het water gehaald.

Volgens het parket van Oost-Vlaanderen zagen getuigen het lichaam maandagochtend bovendrijven en verwittigden ze meteen de hulpdiensten. De precieze omstandigheden worden nog onderzocht, maar het zou gaan om een lichaam dat al langer in het water ligt en het overlijden zou niets te maken hebben met de Gentse Feesten.

In Gent werd zondagochtend nog een levenloos lichaam van een 53-jarige man uit het water gehaald nabij de Lousbergskaai, vlak bij de feestzone waar dezer dagen de Gentse Feesten plaatsvinden. Het parket van Oost-Vlaanderen kan voorlopig nog geen verdere informatie geven over die overledene.