Kevin Vermaerke, die eerder deze Tour nog de groene trui droeg (rechts), verlengde bij Team DSM. ©  AFP

Team DSM zit niet stil op rustdag in Tour de France: vier renners krijgen nieuw contract

Team DSM heeft maandagmiddag, op de rustdag van de Tour de France, de contractverlenging van vier Tour-renners aangekondigd. De Australiër Chris Hamilton en Amerikaan Kevin Vermaerke zullen nog tot 2025 rondrijden in een DSM-tenue. De Nederlanders Nils Eekhoff en Martijn Tusveld verlengen tot 2024. De helft van de ploeg van kopman Romain Bardet, de huidige vierde in het algemeen klassement van de Tour, blijft zo langer bij Team DSM.

Bron: BELGA

Voor Chris Hamilton (27) is dit seizoen het zesde bij de Nederlandse wielerploeg. In 2021 dwong de klimmer ereplaatsenaf in de Giro en de Vuelta. In dat jaar mocht Hamilton ook Kevin Vermaerke (21) in de ploeg verwelkomen. De jonge Amerikaan startte ook aan de Tour van dit jaar maar moest afhaken na een zware val in de achtste etappe. 

Nils Eekhoff (24) tekent voor twee jaar extra bij de ploeg waar hij zijn eerste kansen kreeg als profrenner. Landgenoot Martijn Tusveld (28) tekende bij voor een zesde en zevende jaar bij DSM. Dit seizoen bereikte hij voor de eerste keer een top 5-plaats in een rit in een grote ronde dankzij een vijfde plaats in de vijftiende etappe van de Giro.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer