©  BELGA

Europese Commissie koopt 55.000 extra vaccins tegen apenpokken aan

De Europese Commissie heeft 55.000 extra dosissen aangekocht van het derdegeneratievaccin tegen de apenpokken van het Deense biotechbedrijf Bavarian Nordic. Daarmee komt het totaal aantal aangekochte vaccins, die voor de lidstaten bestemd zijn, op meer dan 160.000.

gjs
Bron: BELGA

In de hele Europese Unie zijn momenteel al meer dan 7.000 gevallen van apenpokken geregistreerd, een stijging met bijna 50 procent ten opzichte van vorige week. Europees commissaris voor Volksgezondheid Stella Kyriakides zegt bezorgd te zijn over de situatie.

De Commissie schoof al 25.000 dosissen van het vaccin door naar de zes EU-landen die het hardst getroffen zijn door het virus, waaronder ook België, dat een 3.000-tal dosissen ontving. Zaterdag nog maakte minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke bekend dat hij met Bavarian Nordic een contract getekend heeft voor de aankoop van 30.000 vaccins tegen het apenpokkenvirus. Die worden rechtstreeks aan ons geleverd, en komen dus bovenop de vaccins die van de Europese Unie worden ontvangen.

Volgens de cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano, die gaan tot 12 juli, werden in België al 224 bevestigde gevallen van het virus vastgesteld. De dragers zijn voornamelijk mannen tussen 20 en 65 jaar oud.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer