Politie Oosterzele houdt extra toezicht bij winkels die kansspelen verkopen

Op vraag van het gemeentebestuur gaat de politie in Oosterzele extra toezicht houden bij handelszaken die kansspelen verkopen. Vorige week vond er een mislukte overval plaats in een kranten-  en hobbywinkel. De dader vluchtte weg zonder buit, maar de gemeente neemt liever geen risico's en is extra alert.

Waarnemend burgemeester Christ Meuleman merkte dat er ongerustheid was in de gemeente na de mislukte overval op een krantenwinkel vorige week. "Daarom hebben we met de politie afgesproken dat ze meermaals zal voorbijrijden aan handelszaken die kansspelen en lotto-artikelen verkopen." 

De overval mislukte want de dader vluchtte weg zonder buit, maar het toonde toch aan dat dat soort winkels kwetsbaar is voor overvallen, vindt de waarnemend burgemeester. "Het zijn zaken waar contant geld en de toogfunctie met kassa nog een rol spelen", we moeten daar extra alert zijn.

Dader spoorloos

De overvaller van vorige week is nog steeds spoorloos. "De zoektocht is afgerond, er is een signalement verspreid, maar de dader kon niet gevat worden." Oosterzele is geen plaats waar je een overval zou verwachten. Maar volgens Christ Meuleman "is het aan te raden dat iedereen alert is in deze tijden. Landelijke gemeenten zijn niet afgesloten van de wereld en nergens nog veraf. We willen samen met de politie de veiligheid van de inwoners garanderen." 

Meest gelezen