Illustratie Brussels Airport
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratie Brussels Airport © Photonews

Tijdperk van spotgoedkoop vliegen is voorbij: “Geannuleerde vluchten worden ‘nieuwe’ normaal”

Na een spectaculaire prijsdaling van zeven jaar op rij is het gedaan met spotgoedkope vliegtickets. De prijzen van Europese vliegtickets zijn sinds mei met 11 procent gestegen en tegen het einde van het jaar zullen ze nog eens 21 procent duurder zijn geworden. Dat blijkt uit een nieuw rapport van verzekeraar Allianz Trade. “Voor 25 euro heen- en terug zullen we de komende jaren niet meer in Barcelona staan.”

42 reacties

  • peter wagemans

    2 jaar geleden
    Vliegreizen zijn eigenlijk te goedkoop. Autorijden wordt alsmaar duurder terwijl je die nodig hebt om op je werk te geraken. Dus betalen om te kunnen gaan werken. Dat klopt niet, terwijl nooit wordt gesproken over vervuiling door vliegreizen. Als je dan weet hoeveel brandstof een vliegtuig op die reis verbruikt dan zijn de vliegtuigtickets veel te laag. En blijkbaar wordt de uitstoot door vliegreizen altijd ergens verzwegen of gemanipuleerd.
  • Pierre Vaneylen

    2 jaar geleden
    Oost west, thuis best.
  • Rony Schouteere

    2 jaar geleden
    In 2035 nog enkel elektrische auto’s in steden van Europa En de vliegtuigen , ook elektrisch……
  • Julien Nokke

    2 jaar geleden
    Mensen worden hier precies enkel blij als ze een ander iets kunnen afnemen.. is goed, ging al 2jaar niet meer met vlieger door gedoe, zal in vervolg wel anders op bestemming geraken;) heb ik de weg naar ook nog iets gezien..
  • Linda D'Haese

    2 jaar geleden
    Eindelijk zou ik zeggen het meest vervuilende transport middel word nog steeds niet belast zoals de brandstof voor auto's en dit omdat het vliegtuig het meest word gebruikt door de rijkere mensen die een verblijf hebben in een vakantie paradijs of wereld reizen maken
  1. Foute medicatie of gestikt in muntstukje? Na tien jaar enkel ‘gebroken partijen’ in zaak rond dood van Maria Blanco (70): “Ik durf niets meer te verklaren”
    PREMIUM

    Foute medicatie of gestikt in muntstukje? Na tien jaar enkel ‘gebroken partijen’ in zaak rond dood van Maria Blanco (70): “Ik durf niets meer te verklaren”

    Twee gerenommeerde wetsartsen en een ervaren toxicoloog konden in november vorig jaar geen eensluidende conclusie voorleggen over de doodsoorzaak van Maria Blanco (70), die in juni 2014 in het ziekenhuis overleed. Het parket vordert een celstraf van zes jaar voor verpleegkundige S.R. (43), die de patiënte de foute pijnmedicatie zou toegediend hebben. Maar volgens haar advocaat Bert Partoens stikte Maria in een muntstuk van 20 eurocent dat diep in haar keel zat. In de rechtbank verschenen vandaag enkel ‘gebroken partijen’. “Dat we hier na tien jaar allemaal staan, is een schande voor justitie.”
    Genk, Tongeren
  2. Vlaamse ex-IT’er wil ‘groene muur’ bouwen in Afrika: “Als we niets doen is het over 40 jaar te laat”
    PREMIUM
    33

    Vlaamse ex-IT’er wil ‘groene muur’ bouwen in Afrika: “Als we niets doen is het over 40 jaar te laat”

    Met de koning als ambassadeur trekt Werner Sels (57) naar Namibië. De voormalige succesvolle IT’er gooide bijna twintig jaar geleden het roer om. Hoe komt het dat de klimaatproblematiek hem zo raakte dat hij zijn goed draaiende zaak verkocht om duizenden hectare land in Afrika te bebossen? Naast overbegrazing, waar stoot Sels zo nog tegenaan? Komt zijn ‘groene muur’ van de grond? “Als er niets gebeurt, wordt alles hier woestijn en is er niets meer mee aan te vangen”