©  Dick Demey

Burger krijgt extra tijd om defecte roetfilter te vervangen

Wie bij de autokeuring een rood keuringsattest krijgt voor een defecte roetfilter zal extra tijd krijgen om die filter te vervangen. Door logistieke problemen is het bijzonder moeilijk om binnen de normale termijn van 15 dagen een nieuwe roetfilter te plaatsen en een herkeuring uit te voeren. Daarom verlengt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters de termijn voor die herkeuring tijdelijk naar drie maanden.

Bron: BELGA

Sinds 1 juli 2022 wordt een nieuwe roetfiltertest toegevoegd aan de technische keuring van dieselwagens. De nieuwe test moet ervoor zorgen dat voertuigen zonder of met een defecte roetfilter niet meer door de technische keuring geraken.

Wagens die slecht scoren op de test, krijgen een rood keuringsbewijs en moeten zich in principe binnen de 15 dagen aandienen voor een herkeuring, maar omdat er problemen zijn met de levering van roetfilters wordt die termijn nu tijdelijk verlengd naar 3 maanden.

“We ontvingen signalen van de beroepssector dat er significante logistieke problemen zijn bij het verkrijgen van roetfilters. De voorziene 15 dagen blijken dus ontoereikend om een nieuwe roetfilter te kunnen plaatsen. Aangezien mensen de mogelijkheid moeten krijgen om hun voertuig opnieuw in orde te brengen, verlengen we nu de termijn naar 3 maanden”, legt minister Peeters uit. 

Het gaat om een tijdelijke maatregel die start op vandaag/maandag 18 juli en zal lopen tot en met 1 juli 2023.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer