Minister van Zelfstandigen David Clarinval (MR), premier Alexander De Croo (Open Vld) en minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) bij de voorstelling van het akkoord.
Volledig scherm
Minister van Zelfstandigen David Clarinval (MR), premier Alexander De Croo (Open Vld) en minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) bij de voorstelling van het akkoord. © Photo News

Akkoord over pensioenhervorming: minstens 20 jaar effectief werken voor minimumpensioen, maar lange overgangsperiode

De topministers van de federale regering zijn het afgelopen nacht eens geraakt over een pensioenhervorming. Je zal binnenkort minstens 20 jaar effectief gewerkt moeten hebben om recht te hebben op een deel van het minimumpensioen, maar de overgangsperiodes blijven lang om mensen die vlak voor hun pensioen staan (en de PS) niet de bruuskeren. Alleen wie in 2024 53 jaar of jonger is zal effectief 20 jaar moeten werken. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau reageert ontgoocheld.

  1. Onthaalmoeder voor rechter nadat jongetje schedelfractuur oploopt: “Excuses hebben we ook na twee jaar nog niet gekregen”
    PREMIUM

    Onthaalmoe­der voor rechter nadat jongetje schedel­frac­tuur oploopt: “Excuses hebben we ook na twee jaar nog niet gekregen”

    Een onthaalmoeder uit Langemark moet zich voor de rechtbank van Ieper verantwoorden nadat in haar opvang een kindje zwaargewond raakte. De toen 9 maanden oude knaap kreeg in 2022 een stoel op zijn hoofdje en liep een schedelfractuur op. Haar raadsman spreekt van een jammerlijk ongeval. Maar waarom duurde het een week voor de politie ingelicht werd? En hoe gaat het ondertussen met het slachtoffertje? De beklaagde kon kort na de feiten nog rekenen op heel wat steunbetuigingen: “Ze zorgt voor onze baby’s alsof het haar eigen kinderen zijn, de liefde spat ervan af.”
    Langemark
  2. “Dit is geen grote hervorming” en “De weg is nog lang”: pensioenakkoord lauw onthaald door voorzitters Vlaamse meerderheidspartijen
    LIVE

    “Dit is geen grote hervorming” en “De weg is nog lang”: pensioenak­koord lauw onthaald door voorzit­ters Vlaamse meerder­heids­par­tij­en

    Het pensioenakkoord van de federale regering is geen grote hervorming. Dat stelt Conner Rousseau, de voorzitter van Vooruit. "Mijn generatie maakt zich zorgen om hun pensioen later. Om dat veilig te stellen, moeten we echt durven hervormen. Zowel fiscaal als op pensioenen. En dat is niet het geval. Ik ben ontgoocheld." Ook de voorzitters van meerderheidspartijen CD&V, Open Vld en MR reageren lauwtjes op het gemaakte akkoord.