Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V).
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V). © Photonews

ONZE OPINIE. De fiscale hervorming van Van Peteghem lijkt eerder een belastingverlaging. Maar misschien is dat stiekem ook wel de bedoeling

De keren dat je van een minister nog eens een plan met een duidelijke visie leest en even droomt dat er misschien ooit nog eens fors hervormd wordt in dit land: het is helaas zeldzaam. De blauwdruk voor een brede fiscale hervorming waar minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) nu mee komt, is wat dat betreft een lichtpuntje. Toch is ook hier de financiering niet volledig duidelijk, schrijft politiek journalist Astrid Roelandt.

12 reacties

  • Dominiek Catry

    2 jaar geleden
    Een kleine stap in de goede richting .
  • Jan hertogs

    2 jaar geleden
    Huurinkomsten belasten…. Huurprijzen zullen stijgen, de grote foefelaars zit alles in een vennootschap dus buiten schot, de burger die gans zijn leven heeft gewerkt en een flatje verhuurt om zijn mager pensioen wat aan te vullen is alweer het slachtoffer!
  • Valentijn Jacobs

    2 jaar geleden
    Door het minimumpensioen op te trekken naar 1.500 zullen er velen zijn die uit de boot zullen vallen om nog te genieten van een sociaal tarief en zelfs niet meer in aanmerking zullen komen voor een sociale woning, hierdoor zal de staat minder investeren in gemeenten en steden, en hoe komt het dat er zovele Belgen nog altijd in Sinterklaas geloven, dachten ze nu echt dat ze geld gingen uitdelen ?
  • freddy verbrugghe

    2 jaar geleden
    is een goed plan, belasting op arbeid verlagen en alle inkomsten belasten
  • An Vanden Bossche

    2 jaar geleden
    Hetgeen ik lees is een algemene verlaging van het tarief, met een afschaffing van allerlei aftrekken. Een grote belastingvermindering voor ambtenaren en steuntrekkers. Voor de andere werknemers broekzak-vestzak.