Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) stelt de blauwdruk van zijn fiscale hervorming voor, dat de richting moet geven waarin onze fiscaliteit richting 2030 moet evolueren.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) stelt de blauwdruk van zijn fiscale hervorming voor, dat de richting moet geven waarin onze fiscaliteit richting 2030 moet evolueren. © Photo News

Meer nettoloon voor iedereen, maar minder fiscale voordelen: check hier wat belastingplan Van Peteghem concreet betekent voor jouw nettoloon

1.300 tot 5.400 euro minder belasting op je loon, maar wel minder fiscale voordelen zoals ecocheques of het privégebruik van je bedrijfswagen. Dat is de rode draad doorheen de fiscale hervorming die minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) voorstelt. Om zo'n forse lastenverlaging op arbeid te financieren kijkt hij naar belastingen op vervuilende consumptie, maar ook naar de werkelijke huurinkomsten. Alleen is de vraag of het ene het andere potje wel dekt.

149 reacties

  • Matthias Verbeure

    11 maanden geleden
    Iedere dollar of euro zijn schulden. En belgie leent geld of maakt schulden om de oude schulden te kunnen vereffenen maar er moet altijd meer geleent worden, dus steeds meer schulden. Geld betekent schuld. Geld heeft geen waarde. Voedsel, energie wel... en wie beheert dit. De top. De top die geld creeert om ons dom te houden. Dom dat we nu allemaal denken dat we moeten werken om geld te verdienen. Wie heeft het recht op die grondstoffen, energie, voedsel? Iedereen evenveel toch!
  • philippe quinart

    11 maanden geleden
    De gepensioneerden en de koppels waarvan maar één partner een inkomen heeft, zullen het hardst getroffen worden. En door de wijzigingen in de BTW zal het leven weer duurder worden want het is vooral voedsel wat aan 6% belast wordt.
  • Roger Lissens

    1 jaar geleden
    Iemand die meer dan 40 jaar gewerkt heeft en nu met pensioen is, krijgt dus niets. Niet helemaal eerlijk dat de ouderen die zo een lange carrière achter de rug hebben bestraft worden. Ben na mijn pensioen 2 dagen per week blijven werken, weet nu waarom.
  • Dirk Boden

    2 jaar geleden
    Eindelijk een stap in de goede richting, alleen mis een plan om top mensen aan te werven in de strijd tegen grote sociale en fiscale fraude. Hiermee los de alle te korten mee op voor de begroting en is het zelfs niet meer nodig een Kmo nog meer weg te belasten. Dirk Boden
  • Koen Jochems

    2 jaar geleden
    Voor degenen die voor belasting op huurinkomsten zijn: bedenk eerst maar eens hoeveel belasting er vaak al betaald is op de centjes waarmee dat vastgoed aangekocht is geweest door de verhuurder. In mijn geval is het gefinancierd met spaarcentjes waar 26 jaar hard voor gewerkt is geweest en al meer dan de helft aan belasting is afgedragen. Bij aankoop ook nog eens beschrijf en btw. Jaarlijks komt de overheid nog eens langs voor het kadastraal inkomen… Mag ik er nog iets aan overhouden aub?