© atv

The Jane voor het eerst in lijst ‘The World’s 50 Best Restaurants’

The Jane komt binnen in de top 50 van The World’s Best Restaurants, die jaarlijks gekozen wordt door meer dan duizend culinaire experten. Het Deense Geranium is uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld.

Pieter Lesaffer

Het is de eerste keer dat het Antwerpse restaurant The Jane van chef Nick Bril in de top 50 staat, en meteen op de 23ste plaats. Dat is hoger dan Hof Van Cleve van Peter Goossens, op plek 27. Die laatste is al jarenlang een vaste waarde in de top 50, The Jane had voordien nooit hoger gescoord dan de 54ste plaats. Vorig jaar werd The Jane 66ste, Hof van Cleve 36ste.

Eerder deze maand werd de top 100 van The World’s Best Restaurants al bekendgemaakt. Hertog Jan at Botanic in Antwerpen, het nieuwe restaurant van Gert de Mangeleer en Joachim Boudens, kwam binnen op de 93ste plaats. Het restaurant opende pas negen maanden geleden de deuren.

De awardshow van The World’s 50 Best Restaurants werd maandagavond live vanuit Londen uitgezonden. De wedstrijd bestaat al sinds 2002 en de prijzen worden toegekend door 1.080 onafhankelijke culinaire experts, gaande van koks tot culinaire journalisten en restauranthouders.

Het Deense Noma stond al vaak op de eerste plaats, maar deze keer is de eer voor een andere Deen, chef Rasmus Kofoed van Geranium. Op de tweede plaats staat Central in Lima (Peru) en op de derde plaats Disfrutar in Barcelona.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV