Deens restaurant Geranium beste van de wereld, ook twee Belgische restaurants in de top 50 

In de Deense hoofdstad Kopenhagen ligt het beste restaurant ter wereld: Geranium van chefkok Rasmus Kofoed. Dat is gisteravond bekendgemaakt tijdens de "World's 50 Best Restaurants"-show in Londen. Ook twee Belgische restaurants bemachtigden een plaatsje in de ranglijst: The Jane van Nick Bril staat op plaats 23 en Hof van Cleve van Peter Goossens op 27. 

Het Deense restaurant Geranium mag zich het beste restaurant van de wereld noemen. Al enkele jaren stond chefkok Rasmus Kofoed met zijn restaurant in de ranglijst. In 2019 wist hij de vijfde plaats te behalen en vorig jaar stond hij op de tweede plaats. Een ander restaurant uit Kopenhagen, Noma van René Redzepi, ging toen met de titel lopen. Geranium staat nu voor de eerste keer op de eerste plaats. 

De awardshow vond gisteravond plaats in Londen. Vorig jaar was Antwerpen de gaststad. De World's 50 Best Restaurants bestaat al sinds 2002. Meer dan duizend onafhankelijke culinaire experts, gaande van koks, culinaire journalisten en restauranthouders kennen de prijzen toe.

De volledige top 50 kan je bekijken op de website van The World’s 50 Best Restaurants.

Twee Belgische restaurants

Het Peruaanse restaurant Central in Lima bemachtigde de tweede plaats, gevolgd door twee Spaanse restaurants: Disfrutar in Barcelona en Diverxo in Madrid.

Ook twee Belgische restaurants wisten de experten te bekoren. The Jane in Antwerpen, van Nick Bril, maakt een flinke sprong en belandt op de 23e plaats. Vorig jaar stond het restaurant niet in de top 50, maar bereikte het wel de 66e plaats. Ook Hof van Cleve van Peter Goossens in Kruishoutem klimt omhoog naar plaats 27. Vorig jaar behaalde het de 36e plaats. 

Lieven Van Assche

Meest gelezen