Een beeld na de overval op de juwelierszaak in Harelbeke (c) Vincent Remy
Radio2

Zware aanrijding met spookrijdende overvallers op de E40 naar Brussel bij Sint-Denijs-Westrem na politieachtervolging

Vanmorgen even voor 10 uur is een auto die door de politie werd achtervolgd al spookrijdend op de E40 bij Sint-Denijs-Westrem op het tegenliggende verkeer gebotst. In de wagen zaten de daders van een overval op een juwelier in Harelbeke. Ze probeerden aan de politie te ontsnappen door te gaan spookrijden op de E17 naar Gent en vervolgens op de E40 richting kust. Daar liep het al snel fout.

Op Stasegemdorp in Harelbeke is vanmorgen een overval gepleegd op een juwelier. De daders waren gemaskerd en zouden ook gewapend geweest zijn. Ze vluchtten met een auto met Nederlandse nummerplaat naar de E17. Op de E17 richting Gent probeerden ze de politie van de lokale politiezone MIRA af te schudden. “Daarbij gingen ze zelfs spookrijden, maar hoofdzakelijk via de pechstrook,” zegt Jana Verdegem van de federale politie. 

Op de verkeersredactie van de VRT kwamen via luisteraars al snel meldingen over een spookrijder binnen. Vervolgens namen de vluchtende daders de E40 richting kust. Ook daar sloegen ze aan het spookrijden, op de rijbaan richting Brussel dus, en dit keer over de rijstroken van de snelweg. Ter hoogte van Sint-Denijs Westrem veroorzaakte de wagen een ongeval waarbij nog drie andere wagens betrokken waren. Een vierde voertuig moest zeer hard in de remmen, de bestuurster van dat voertuig werd naar het ziekenhuis gebracht. De politie kon één persoon in de wagen arresteren, na een zoekactie werd ook een tweede opgepakt. 

Een beeld na de overval in Harelbeke; agenten van de politiezone MIRA hadden toen al de achtervolging op de E17 ingezet om de daders te strikken (c) Vincent Remy

“De vrouw in het vierde voertuig was eerder in shock en zeker niet zwaar gewond, gelukkig vielen er geen andere slachtoffers. Na het klemrijden van de daders kwam de wegpolitie ter plaatse om bijstand te verlenen. In het voertuig werd een zak met juwelen aangetroffen. Het onderzoek loopt nog”, vervolgt Verdegem.

Door het incident stonden er vanmorgen files van anderhalf uur op de E40 naar het binnenland. Intussen is de weg vrij en kan je er weer vlot rijden.

De twee verdachten van de overval op de juwelier zullen morgen voor de onderzoeksrechter verschijnen.

Het verkeer op de E40 stond vanmorgen vanuit de kust zo goed als stil

Meest gelezen