In Nederland is een verdachte van 25 opgepakt voor de man die zondag in Gent is verdronken

Een Nederlander van 25 is opgepakt en verhoord over de man die zondag aan de Lousbergskaai in Gent in het water is terechtgekomen en verdronken. De verdachte is opgepakt in Nederland, ons land vraagt om zijn overlevering. Daarnaast is het gerecht ook nog actief op zoek naar een tweede verdachte. 

Aan de Lousbergskaai in Gent belandde zondagochtend een man van 53 van Oegandese afkomst in het water. Volgens het parket werd hij door twee mensen in het water geduwd, maar de man kon niet zwemmen. 

Enkele getuigen verwittigden daarop de politie, de hulpdiensten kwamen ter plaatse en haalden de man uit het water. Ze probeerden hem nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. De man stierf ter plaatse. 

De twee die hem in het water geduwd hadden, waren intussen weggevlucht. Het gerecht had aanwijzingen dat ze naar Nederland gegaan waren. Er werd een internationale samenwerking opgestart en daar is nu een man van 25 opgepakt en verhoord. Het gerecht bij ons vraagt om zijn overlevering aan ons land. 

Het gerecht zoekt ook nog actief naar een tweede verdachte, ook een Nederlander.

Meest gelezen