Enkele padelspelers op de velden van KFC Katelijne. © KFC Katelijne Padel

Padelclub KFC Katelijne opent uitzonderlijk ’s nachts de deuren: “Zodat fanatieke spelers ondanks hitte kunnen blijven sporten”

Sint-Katelijne-Waver -

De padelclub van KFC Katelijne in Sint-Katelijne-Waver pakt uit met een opmerkelijke stunt. Door de hitte opent de padelclub uitzonderlijk ’s nachts de deuren. Tot 8u woensdagochtend kunnen padelspelers gratis gebruikmaken van de infrastructuur van de club.

Stijn Van de Sande

Fysieke inspanningen leveren bij de hitte van gisteren en vandaag is niet verstandig, en dus bleef de agenda van de padelclub van KFC Katelijne in de Vossevelden in Sint-Katelijne-Waver leeg. “Maar er zijn veel fanatieke spelers die ik niet in de spreekwoordelijke kou wilde laten staan”, zegt padelcoach Anthony. “Het leek me dan ook een leuk idee om de club uitzonderlijk ’s nachts open te stellen. Zodat er gespeeld kan worden bij iets lagere temperaturen.”

Tijdens de nacht van maandag op dinsdag kon er voor het eerst ’s nachts padel gespeeld worden. “Er waren een drietal mensen die uiteindelijk effectief op het aanbod zijn ingegaan”, zegt Anthony. “We hebben het geluk dat de club vrij afgelegen ligt en we geen directe buren hebben. ’s Nachts spelen stoort dus niemand. En we zijn een geautomatiseerde club. Dat houdt in dat de spelers via een code op de terreinen kunnen. Er moet dus niemand van het personeel de hele nacht aanwezig zijn.”

“Waarom niet?”

Ook komende nacht kunnen fanatieke padelspelers gratis gebruikmaken van de infrastructuur van KFC Katelijne. Dat kan tot woensdagochtend 8u. “Omdat de temperaturen dan opnieuw normaliseren”, aldus Anthony, die naar eigen zeggen blij is dat hij dankzij de uitzonderlijke nachtopening toch wat sportievelingen gelukkig kan maken. “Het kost ons weinig moeite en de spelers kunnen blijven sporten, dus waarom niet?”

Wie vannacht wil komen padellen, kan een veldje reserveren via het systeem Playtomic. (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER