Premier Alexander De Croo (Open Vld).
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (Open Vld). © VTM NIEUWS

Premier De Croo geeft pensioenhervorming van regering 7/10: “Grote stap vooruit, maar er zullen nog stappen gezet moeten worden”

Het kernkabinet is het afgelopen nacht na lang onderhandelen eens geraakt over een pensioenakkoord. Een akkoord dat niet meteen op veel gejuich onthaald werd, ook niet binnen de regering zelf. Premier Alexander De Croo gaf het akkoord in de studio van VTM Nieuws een 7 op 10. “Pensioenhervormingen doe je stap voor stap en daar horen ook overgangsmaatregelen bij.”

70 reacties

  • Johan Smeets

    1 jaar geleden
    Met onze 38-u werkweek, zouden ze beter de effectief gepresteerde uren nemen (7u36/werkdag). Voor mensen die steevast de maand met een pak gepresteerde overuren afsluiten die uiteindelijk ook ten koste van gezondheid en sociaal leven gaan, zou men op een volledige loopbaan zien dat zij in wezen ettelijke jaren teveel gewerkt hebben! Maak de reële rekening maar eens...
  • Martine Verack

    2 jaar geleden
    Je gaat de ambtenaren niet horen klagen. Het is een schande.
  • Marc Vinck

    2 jaar geleden
    Aan de luxe pensioenen: ambtenaren, leger, spoor en hunzelf wordt er niet geraakt. Dus discriminatie, eigenlijk verboden volgens de grondwet, blijft in stand. Iedere Belg gelijk voor de wet?, laat me niet lachen.
  • Patrick Devogelaere

    2 jaar geleden
    Window dressing en veel poeha... deze man is bezig met zijn persoonlijke carrière niet met goed bestuur... hij is een man van zijn tijd met veel holle blablabla en zero leiderschap geraak je tegenwoordig zeer ver op ondermatige Europese scène van gelijkgestemde.
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Stel dat je een jaar langer werkt. Met maar een minimumpensioen van 1500 € krijg je dan dat jaar geen 18000 € pensioen. Maar je betaalt ook een jaar langer hoge belastingen en sociale bijdragen. Het is al een bescheiden job als dat ook maar 18000 € is. Winst voor de overheid minimaal 36000 € dus. Daar kan men al 72 jaar een job bonus van 500 € mee betalen. Wie wordt hier weer eens gerold, de gepensioneerde. De trucs van de deur aan deur verkoper van de liberalen.