©  AP

Emotionele Hugo Houle: “Twaalf jaar moeten wachten, maar eindelijk pak ik die zege voor mijn overleden broer”

Hugo Houle is de winnaar van de zestiende etappe in de Ronde van Frankrijk. De Canadees kwam solo aan in Foix en was zichtbaar geëmotioneerd aan de finish. “Ongelofelijk, ik heb hier geen woorden voor.”

Jens Jacobs

LEES OOK.UITSLAG TOUR DE FRANCE RIT 16. Pogacar bestookt Vingegaard zonder succes, Canadees Hugo Houle draagt zege op aan overleden broer

Op de slotklim liet Hugo Houle (Israel-Premier Tech) zijn medevluchters achter. De Canadees hield stand en mocht solo zijn handen de lucht in steken in Foix, meteen goed voor zijn eerste profzege. “Deze overwinning is voor mijn broer”, wist de Canadees te vertellen. “Ik win nooit, dit was de juiste plaats om die eerste overwinning te pakken.”

“Toen ik aanging was het normaal de bedoeling om gewoon tempo te maken voor Woods, maar plots had ik een gat en ben ik vol doorgegaan. Ik bleef maar gaan en ik was echt aan het afzien op die steile klim. Ik wist dat ik een seconde of dertig nodig had op de top om kans te maken op de zege. Ik ben vol doorgegaan want het werd bij momenten nog spannend. In het technische gedeelte liep ik dan wat uit. Ik had schrik om krampen te krijgen omdat ik een bevoorrading miste, maar ik hield vol.”

Houle was zichtbaar geëmotioneerd door zijn zege. “Deze overwinning draag ik op aan mijn overleden broer. Hij overleed toen ik niet prof werd. Ik heb twaalf jaar moeten wachten, maar eindelijk heb ik die zege voor hem. Ongelofelijk, ik heb hier geen woorden voor.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer