KAART. Deze maximumtemperatuur wordt vandaag verwacht in jouw gemeente

In Ukkel werd dinsdag het dagrecord met een temperatuur van 36,4 graden al even voor 15 uur gebroken. Maar op heel wat plaatsen in Vlaanderen zal de temperatuur in de late namiddag waarschijnlijk nog hoger liggen dan op het officiële meetpunt. Vooral in het noorden van de provincie Antwerpen was het erg warm, met daarnaast enkele uitschieters in de Kempen. Dit is de verwachte maximumtemperatuur in jouw gemeente.

Het KMI houdt de extreme hitte dinsdag nauwlettend in de gaten. Om 12 uur dinsdagmiddag berekenden zij op basis van de laatste weermodellen de verwachte maximumtemperatuur voor elke gemeente in Vlaanderen. Die maximumtemperatuur zal op de meeste plaatsen rond 18.00 uur bereikt worden.

LEES OOK. Belgen proberen het beste te maken van hun vakantie, ondanks de hitte: “Het is hier verschrikkelijk”

Meestal zal die 37 tot 38 graden bedragen, maar er zitten ook verschillende uitschieters van 39 graden Celsius tussen. Ook in de provincie Antwerpen waren, Herenthout, Olen, Herentals, Westerlo, Mol en Dessel zijn de gemeentes waar het 39 graden werd. In Knokke-Heist verwacht het KMI de laagste maximumtemperatuur van Vlaanderen. Daar zullen ze naar alle waarschijnlijkheid stranden op ‘slechts’ 35 graden Celsius.

 (sgg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER