Radio2

Schoonvader aangehouden voor moord op motorrijder in Diksmuide

De verdachte die gisteren opgepakt is in het onderzoek naar de schietpartij in Stuivekenskerke in Diksmuide is de schoonvader van het slachtoffer. De jonge motorrijder van 28 werd zondagavond langs de IJzerdijk doodgeschoten. De schoonvader ontkent de moord.

De jongeman uit Koekelare was niet aan het rijden op zijn motor, maar stond ernaast toen hij beschoten werd. In totaal werden 12 kogels afgevuurd. Hij werd door heel wat kogels geraakt en stierf ter plaatse.Ā Zijn schoonvader is door de onderzoeksrechter nu aangehouden voor moord.

De man van 54 uit Nieuwpoort ontkent de feiten. "De man bevestigt dat hij op die plaats langs de IJzerdijk geweest is, dat hij zijn schoonzoon gezien heeft en dat er ook een kleine ruzie was", zegt zijn adovcaat Bram Elyn, "maar hij verklaart dat hij de plek verlaten heeft toen zijn schoonzoon nog in leven was."

De schoonvader heeft aan de onderzoeksrechter bijkomend onderzoek gevraagd.Ā  Hij vroeg een kruitsporenanalyse op zijn wagen, om zo te kunnen aantonen dat hij de schutter niet was. De kruitsporenanalyse op zijn handen en gezicht is meteen bij arrestatie gebeurd, maar als de man zich gewassen heeft, is het mogelijk dat de sporen verdwenen zijn. Om zijn verklaring kracht bij te zetten, is nu ook zijn auto in beslag genomen om op zoek te gaan naar kruitsporen.Ā 

Het slachtoffer heeft samen met de dochter van de verdachte een dochtertje van vijf. De schoonvader verschijnt vrijdag voor de raadkamer. Die moet beslissen over de verdere aanhouding van de man. De schoonvader heeft geen blanco strafblad, maar kwam nooit eerder in aanraking met het gerecht voor geweld.Ā 

Meest gelezen