©  BELGA

Hoogste temperatuur in Limburg: 40,4 graden in Neeroeteren

Hasselt -

De hoogste temperatuur die dinsdag gemeten werd in Limburg was 40,4 graden in Neeroeteren. Het hitterecord van Kleine-Brogel, 40,6 graden, sneuvelde niet.

“Neeroeteren was de enige plek in Limburg en zelfs in België waar de temperatuur in de thermometerhut boven de 40 graden steeg”, zegt weerman Ruben Weytjens. “Neeroeteren is iets lager gelegen. Daardoor is er minder wind en blijft de warmte meer plakken. Wellicht is dat de reden waarom het er iets warmer werd.”

De hoogste temperaturen waren gereserveerd voor het oosten van de provincie. “In Meeuwen werd 39,4 graden gemeten als maximum. Ook in Maastricht werd het trouwens 39,5 graden warm. Op de meeste andere locaties in Belgisch-Limburg bleef de temperatuur steken tussen 38,5 en 39 graden.” In Kleine-Brogel werd het 39,1 graden. Het Limburgse hitterecord van 40,6 graden, gemeten in Kleine-Brogel op 25 juli 2019, werd dus niet verbroken.

Het kwik in Ukkel steeg dinsdag tot 38,1 graden. Daarmee is het volgens het KMI de op een na warmste dag sinds het begin van de metingen in Ukkel in 1892. De warmste dag in Ukkel dateert van drie jaar geleden: op 25 juli 2019 werd het er 39,7 graden. Een record sneuvelde er wel in Londen, waar het voor het eerst in de geschiedenis meer dan 40 graden werd.

Woensdag zakt de temperatuur een tiental graden. In de loop van de dag kunnen er buien vallen.

 jom

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer