Regisseur Jonas Govaerts met acteurs Jeroen Perceval, Dimitri Vegas en Jennifer Heylen
Jonas Roosens

Top-dj Dimitri Vegas pakt uit met eerste hoofdrol in Vlaamse film: maak kennis met "H4Z4RD"

Vandaag komt "H4Z4RD" (spreek uit als "Hazard") in de bioscoop, de tweede langspeelfilm van de Vlaamse regisseur Jonas Govaerts na horrorfilm "Welp". Na enkele bijrollen in buitenlandse films speelt dj Dimitri Vegas nu zijn eerste hoofdrol in een Vlaamse film. En Vegas heeft ook achter de schermen meegewerkt aan "H4Z4RD" als producer, wat zich vertaalt in een soundtrack met stevige beats. VRT NWS sprak met de dj/acteur, zijn tegenspeelster Jennifer Heylen en regisseur Jonas Govaerts.

"H4Z4RD" vertelt het verhaal van Noah Hazard, een Antwerpenaar die houdt van zijn vrouw, dochter en auto. Maar hij komt in een doldwaze race terecht, waardoor hij bijzonder veel op het spel zet. 

Een kinderdroom die uitkomt: zo omschrijft Dimitri Vegas zijn eerste hoofdrol in een film. Naast muziek is de dj gepassioneerd door films: hij volgt al jaren acteerlessen, en wil in de toekomst verdere stappen zetten in de filmwereld, zowel voor als achter de schermen. Voor "H4Z4RD" werd Vegas begeleid door acteur Matteo Simoni. "Hij heeft me technieken aangeleerd, om verschillende zaken in mezelf naar boven te halen", vertelt hij.  

In "H4Z4RD" speelt Vegas als hoofdpersonage Noah Hazard iemand die naar eigen zeggen niet ver van hem af staat. Een jongeman met goede bedoelingen, wiens leven toch in de soep draait door een gebrek aan verantwoordelijkheidszin. Iemand die hij misschien had kunnen zijn, als hij niet op zijn 18e naar Mallorca was vertrokken om zijn dj-droom na te jagen, vindt Vegas zelf. 

Dit is een van de zotste scripts die ik de voorbije jaren heb gelezen, en dat sprak mij aan

Dimitri Vegas, naast dj nu ook acteur

BEKIJK - de trailer van "H4Z4RD":

Videospeler inladen...

"H4Z4RD" speelt zich gedurende één dag af in Antwerpen. De film is een regelrechte dollemanstrip met patsertrekjes. Een verhaal tegen een snoeihard tempo, met horrorinvloeden, fragmenten die uit een cartoonreeks lijken te komen en surrealistische scènes, zoals een bevreemdende en tegelijk hilarische seksscène met een auto (jawel). "Het is het zotste scenario dat ik in jaren heb gelezen, en die craziness sprak me enorm aan", zegt Dimitri Vegas daarover.

Ook snoeihard en snel: de soundtrack van "H4Z4RD" die bestaat uit de grootste danceklassiekers van de afgelopen 20 jaar. (onder meer "Virtual zone" en "Sandstorm") Iets waar Dimitri Vegas als producer mee zijn stempel heeft gedrukt. "Ik heb wel wat telefoonnummers", glimlacht hij.

BEKIJK - In de backstage van Tomorrowland vertelde Dimitri Vegas over zijn eerste hoofdrol in een film, en zijn dromen en toekomstplannen in de filmwereld:

Videospeler inladen...

1 decor: de auto

Bijzonder aan "H4Z4RD" is dat de hele film zich afspeelt in en rond de gouden Lexus van hoofdpersonage Noah, wat je als toeschouwer bij momenten een erg beklemmend gevoel geeft. Een bewuste keuze van regisseur Jonas Govaerts om zijn verhaal op die manier te vertellen. Maar: die creatieve keuze bleek tijdens de opnames toch een pak uitdagender dan verwacht.

BEKIJK - Regisseur Jonas Govaerts over filmen in een auto, en werken met een onervaren acteur als Dimitri Vegas:

Videospeler inladen...

"H4Z4RD" is een knotsgek verhaal: met een grote ster aan boord, was de kans veel groter dat we de film effectief konden maken

Jonas Govaerts, regisseur

Dimitri Vegas en regisseur Jonas Govaerts kennen elkaar al jaren, via hun gemeenschappelijke passie voor film. "Het was een kwestie van het juiste scenario te vinden, om effectief samen te werken. Toen het script van "H4Z4RD" tijdens de coronacrisis op mijn pad kwam, zag ik dit meteen voor Dimi, mits enkele aanpassingen. Wat ook een rol speelt: dit is zo'n zot verhaal: met een grote ster aan boord was de kans groter om dit project effectief te kunnen maken."

BEKIJK - Regisseur Jonas Govaerts heeft op muzikaal vlak wel wat geleerd van Dimitri Vegas, via de soundtrack van "H4Z4RD", die ze samen hebben gecreëerd:

Videospeler inladen...

4 hoofdrolspelers, van wie één telefonisch

De belangrijkste tegenspelers van Dimitri Vegas - naast de kindacteur die zijn dochter speelt - zijn Jeroen Perceval - als zijn neef Carlos - de Nederlandse acteur Frank Lammers, bekend van "Undercover" - in "H4Z4RD" te horen met een plat Antwerps accent - en Jennifer Heylen, als zijn vrouw. Zonder al te veel te verklappen: Heylen speelt veel scènes telefonisch, en zit op die manier in De Auto waar het verhaal zich afspeelt.

BEKIJK - Jennifer Heylen over acteren via de telefoon, en Dimitri Vegas als tegenspeler:

Videospeler inladen...

Jennifer Heylen heeft een blitzcarrière gemaakt, met bijrollen in tal van films en series het laatste jaar, en passages in een pak televisieprogramma's. Haar rol in "H4Z4RD" was er eentje om haar tanden in te zetten. "Een cadeau", noemt ze het zelf. "Want regisseur Jonas Govaerts heeft me carte blanche gegeven om mijn personage vorm te geven."

Videospeler inladen...

Meest gelezen