© BFM

Zware brand verwoest dak van appartement aan Britselei

Antwerpen -

Aan de Britselei woedde dinsdagnacht een hevige dakbrand aan een kantoorgebouw. De brandweer kwam met verschillende ploegen ter plaatse om het vuur te bestrijden. Niemand raakte gewond, maar in het gebouw is de schade wel aanzienlijk.

debn, jtp

Rond middernacht verwittigde een buurtbewoner Brandweer Zone Antwerpen dat er brand was uitgebroken in een pand op de Britselei. Het ging om een kantoorgebouw met op het gelijkvloers een handelszaak.

“Bij aankomst van de brandweer was de dakbrand al uitslaand”, zegt woordvoerder Jasmien O van Brandweer Zone Antwerpen. Het vuur woedde over het hele dakoppervlak, zo’n 20 bij 20 meter. De brand ging ook gepaard met een hevige rookontwikkeling, maar de brandweer kon overslag naar andere appartementen gelukkig voorkomen.

Rond 1.30 uur raakte de brand onder controle. Daarvoor moest de brandweer wel een deel van het dak openleggen, omdat het vuur bleef smeulen in de isolatie. Hoe de brand is kunnen ontstaan, is momenteel nog niet duidelijk. Er zijn geen aanwijzingen voor kwaad opzet.

Omdat de brand woedde in een kantoorgebouw zonder appartementen, was er niemand aanwezig in het pand en raakte dus ook niemand gewond. Het getroffen gebouw liep wel stevige brand- en waterschade op. Gedurende de interventie stelde de politie een perimeter in tussen de Mechelsesteenweg en de Anselmostraat.

 © rr

 ©  BFM

 ©  BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV