Facebook/ANP/EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© Facebook/ANP/EPA

“Bergop haalde hij als 12-jarige alle wielertoeristen in en blééf hij maar tegen me praten”: hoe Jonas Vingegaard uitgroeide tot kandidaat-Tourwinnaar

Tour de FranceNog vijf dagen, moet Jonas Vingegaard (25) standhouden in deze Tour de France. De grote doorbraak wenkt. Wie is die man in het geel? En waarom voelt hij zich in de bergen steeds meer als een vis in het water? Het evolutieproces van Jonas Vingegaard: “Bergop haalde hij als 12-jarige alle wielertoeristen in en blééf hij maar tegen me praten. Terwijl ik amper adem kreeg.” 

5 reacties

  • Liliane Wuyts

    2 jaar geleden
    Diegenen die Vingegaard tot vorige week niet kenden, volgen de koers niet en schrijven zomaar wat. Waarom kijken die nog naar dat "overroepen circus"? Voor ons het mooiste wielerevenement van het jaar. En zeker nu de Belgen dit zo mooi kleuren. Proficiat mannen ! Zalig om te volgen.
  • Kim Jaspers

    2 jaar geleden
    Bergop is Vingegaard veruit de sterkste renner in deze Tour.. Pogacar heeft zelf gezegd dat Vingegaard in het huidige peloton de beste klimmer is van de wereld
  • Johan Maddens

    2 jaar geleden
    @ Peeters Francis , Vingegaard was vorig seizoen tweede in de Tour ! En op je 25 ste ben je niet op je sterkste , zelfs van Aert gaat nog versterken op zijn 27 ste !!
  • Peeters Francis

    2 jaar geleden
    Nu weet bijna iedereen iets over Vinigaard die tot vorige week een bijna onbekende was. Ondertussen is hij 25 jaar en op zijn sterkste. Pogacar heeft dat overroepen circus ondertussen al twee keer gewonnen en is nog maar 23 jaar jong.
  • Mieke Ponet

    2 jaar geleden
    Hopolijk wint hij de tour en dan zal het dik verdiend zijn, want wat heeft Pogacar nu al gedaan als altijd in de wielen hangen en een aantal prikjes die Jonas op zijn één been kon volgen. Jonas zijn ploeg Jumbo-Visma heeft zich al verschillende keren in de kijker gefietst en onze jongen Wout, Nathan en Tiesj zeker niet in het minst.