De cover van de single "Lief klein konijntje" uit 2006.

Henkie, zanger van "Lief klein konijntje", is overleden

De Nederlandse zanger Henkie, bekend van de oorwurm "Lief klein konijntje" is overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. Henkie scoorde als 61-jarige in 2006 een grote zomerhit in Vlaanderen en Nederland.

In 2006 was er in Nederland en Vlaanderen geen ontsnappen aan "Lief klein konijntje" van Henkie, de artiestennaam van Henk Leeuwis. Je weet wel, het konijntje met een vliegje op zijn neus dat heen en weer zoemt. Een eenvoudig kinderliedje met een beat eronder, meer was het niet, maar Leeuwis scoorde er op 61-jarige leeftijd een gigantische zomerhit mee.

Het idee voor "Lief klein konijntje" kreeg Henkie op een trouwfeest waar zijn zoon Marco dj was. Enkele gasten zongen op de melodie van "Glory glory halelujah" een kinderliedje over een konijntje, inclusief dansje en gebaren. Op aanraden van zijn zoon nam Henkie het nummer op, met de bekende gevolgen.

Hoe klonk "Lief klein konijntje" ook alweer?

Videospeler inladen...

"Na een carriĆØre van meer dan 40 jaar als rij-instructeur, kreeg mijn vader op zijn 61e, dankzij het konijntje, de erkenning die hij verdiende als artiestā€, zegt zijn zoon in een persmededeling. ā€œOveral waar mijn vader kwam, zat iedereen op het puntje van zijn stoel tot aan het konijntje. Elke minuut heeft hij genoten en zeker ook van de optredens, de erkenning en de enorme gastvrijheid die hij in BelgiĆ« kreeg en heeft ervaren. Met een brede glimlach zat hij vaak uren in de wagen voor promotie, maar dat vond hij zo fijn."

Na "Lief klein konijntje" volgden nog "Mijn goudvis", "De fiets van Piet z'n pa", "Sjoe sjoewa" en "Het grote pannenkoekenlied."Ā 

De laatste jaren kreeg Henkie af te rekenen met gezondheidsproblemen, hij trad al lange tijd niet meer op. "Na een lange strijd is hij gisteren, in aanwezigheid van zijn geliefden, overleden. Zelfs tijdens de laatste heldere dagen van zijn leven, was hij vooral erg dankbaar voor alle mooie dingen die hem zijn overkomen", zegt zijn zoon. "'Lief klein konijntje' is inmiddels een klassieker. Ik ben er zeker van dat de mensen Henkie niet zullen vergeten."

Meest gelezen