©  Shutterstock

Al jarenlang de populairste zomerschoen bij celebs: wij shopten de mooiste espadrilles

Wanneer je meerdere celebrities met hetzelfde kledingstuk ziet pronken, weet je dat het zover is: een nieuwe trend is geboren. Alle ogen zijn gericht op de outfits van de sterren van deze wereld en we kopiëren hun stijl zonder aarzelen. Met de warme temperaturen waar we de afgelopen dagen mee te maken krijgen, zetten we graag een schoenentrend in de kijker: de espadrille. Dat Kate Middleton fan was, wisten we al langer, maar ze is niet de enige bekende figuur met een voorliefde voor de Spaanse schoen.

Camille Van Puymbroeck

Tegenwoordig komen espadrilles in alle mogelijke vormen, maten en kleuren. Oorspronkelijk komt de schoen echter uit de Pyreneeën en bestaat hij uit twee delen: een katoenen bovenstuk en een zool gemaakt van touw. De schoenen worden al zeker sinds de veertiende eeuw vervaardigd en waren aanvankelijk weggelegd voor de boerenbevolking – ze kwamen destijds dan ook uitsluitend in een plat model.

Favoriet van de celebs

Nu liggen de zaken echter anders. Plat, halfhoog of hoog: celebs wereldwijd grijpen massaal naar de espadrille, de ideale schoen om er ook op warme dagen klassevol uit te zien. Ze zijn comfortabel, luchtig en veelzijdig. Kate Middleton heeft al jarenlang een voorliefde voor het merk Castañer, maar ook andere beroemdheden treden in haar voetsporen. Zo verschenen Jill Biden en onlangs beiden in espadrilles op dezelfde afspraak, maar ook Anna Wintour, Angelina Jolie en Paris Hilton zijn fan. Dat er voor iedereen een espadrille is, staat dus buiten kijf. Wij gingen op zoek naar de leukste modellen.

Castañer Carina, 66,45 euro. © Zalando

YSL Tribute, 625 euro. © YSL

Anna Field Wide Fit Sleehakken, 11,99 euro. © Zalando

Espadrille Dior Granville, 650 euro. © Dior

Tommy Hilfiger Basic Flat espadrilles, 44,91 euro. © Tommy Hilfiger

Polo Ralph Lauren espadrilles, 149,40 euro. © Ralph Lauren

Anna Field espadrilles, 22,99 euro. © Zalando

Jimmy Choo Mirabelle sleehak, 297,50 euro. © De Bijenkorf

Next espadrilles, 35,00 euro. © Zalando

Castañer veterpumps, 94,95 euro. © Zalando

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer