Van cocktails in het zand tot tropische vibes onder palmbomen: 10 zomerbars in eigen land met cocktails die je wil proeven
Wie zomer zegt, zegt cocktails, en dan het liefst ook in een zomers jasje. Geen zin in een klassieke gin-tonic, of op zoek naar iets verrassends in het glas? Deze 10 unieke zomerbars in ons land brengen de cocktailbar naar buiten en vormen de perfecte achtergrond voor een gezellige namiddag of avond in de zon.
Via de leukste zomerbar-tool van HLN vind je de beste zomerbars van Vlaanderen terug. Elke week tijdens de zomer lichten we er enkele speciale uit. Verdienen de adresjes in dit artikel volgens jou een stem om uitgeroepen te worden tot dé leukste zomerbar dit jaar? Of verdient een ander adresje die titel? Klik dan hier en breng jouw stem uit tot en met 22 juli.
LIMBURG
In volle bloei
Bar Bloem in Tessenderlo heeft niet alleen een kinderboerderij als extra troef: de mooie bloemen van eigen kweek zorgen er ook voor een extra fleurige toets. En die fleurige toets komt niet alleen terug in de aankleding, maa rook in je glas. Een ‘Rosé all the way’ wordt geserveerd met echte rozenblaadjes en een gin-tonic krijgt een magische blauwe toets dankzij een speciale bloemeninfusie. Cocktails en mocktails om al je zintuigen mee in de watten te leggen.
Sangria van topkwaliteit
Combineer een Belgische wijnbouwer uit Tenerife met een zomerbar en je krijgt een instant vakantiegevoel. In Jardin Tropical in Herk-De-Stad zijn er maar liefst 70 verschillende Canarische wijnen per glas te verkrijgen. Al is ook de sangria hier niet te versmaden met de juiste wijn én kilo’s vers fruit.
OOST-VLAANDEREN
Cocktails in het zand
Voor de ultieme vakantiesfeer in eigen land moet je in Cubar Plaza in Aalst zijn. Het zandstrand is alvast mooi meegenomen, maar ook de cocktailkaart met dertig heerlijke cocktails is een flinke mood booster. Keuzestress hoef je niet te krijgen. Gewoon ogen toe en wijzen, de verrassing zal eens zo leuk zijn.
De appel valt niet ver van de boom
Vanaf 2 augustus opent zomerbar ‘De Appeltuin’ in Lievegem de deuren. De zomerbar heeft zijn naam niet gestolen, want hij opent zijn deuren in de schaduw van de appelbomen. Het appelsap hoeft dus niet ver te reizen voor het in je glas belandt. Een mocktail op basis van appelsap uit eigen tuin, aangevuld met rozemarijn, gember en meer: daar krijgen we spontaan dorst van.
WEST-VLAANDEREN
Tripje naar Afrika
Van ver waaien de tropical vibes je al tegemoet met wiegende palmbomen, ritmische klanken en zelfs een zebra tussen het gebladerte. In dit stukje Afrika, pal op het strand van Blankenberge in Bamboo Beach, kan je niet anders dan een cocktail bestellen. Die zijn rijkelijk gevuld met vers fruit en bijgevolg het perfecte reisgezelschap voor een tripje naar de tropen.
Avontuurlijke cocktails
Een El Dorado vinden op een industrieterrein en dan ook nog eens vloeibaar goud in je glas krijgen... Deze zomerbar in Diksmuide blinkt uit in avontuurlijkheid. In het groene gras tussen de bomen kan je kiezen voor het eigen bier, Heroes El Dorado, al maakt ook de cocktailkaart indruk met een resem klassiekers en creatieve mocktails. Tiki Taka, Forbidden Fruit of Italian lover, braaf hoef je hier niet te zijn. Leuk detail: er is zelfs kindersangria met vers fruit.
ANTWERPEN
Glijbanen & gin
Als je met kinderen op stap bent, vind je in 360 Beach in Schilde een mooie formule: de kinderen testen de glijbanen en jij zoekt uit welke gin het best bij welke tonic past. De combinatie van glijbaan en tonic raden we enkel aan in die volgorde. Nog een optie: je bestelt een van de andere cocktailklassiekers en verbaast je over de 900 ton zand die hier zomaar in Schilde aan je voeten ligt.
Fun voor groot en klein
De groene oase van Calabria in Fort 2 in Wommelgem baadt deze zomer in de goeie vibes dankzij Calabria. De kinderen kunnen zich laten gaan op het springkasteel, de trampoline of in de zandbak. Verder hoor je hier vooral een zucht van pure zaligheid. Wij vermoeden dat de frisse cocktails daar voor iets tussen zitten.
VLAAMS-BRABANT
Shaken met bier
Als een feniks herrees Druppel del mar in Aarschot uit zijn as. Het is niet alleen een zomerbar, maar ook een brouwerij. Een brand werd de vorige versie van de bar fataal, maar nu kunnen de eigenaars opnieuw doen waar ze goed in zijn: bier brouwen. Er is zelfs een speciale biercocktail. Ideaal om van te genieten op deze toplocatie, naast het water, in de schaduw van de prachtige bomen.
Artistiek shotje
Vertrouwd en toch op een nieuwe locatie: zoMerbar M-Museum M daalt dit jaar af van het dak naar het publieksterras. Het mooie uitzicht over de Leuvense skyline ruilen ze in voor een een koele eikenboom en extra beschutting. In het glas tinkelen gelukkig nog steeds ijsblokjes in jouw favoriete zomerdrank. Eerst nog een streepje cultuur meepikken en al je zintuigen zijn voldaan.
Lees ook:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat is dat rode stipje in je ei? En mag je het dan nog opeten?
-
Gouden Giro2
Van Pogacar over Uijtdebroeks tot Piganzoli: de Gouden Giro-ploeg van Michel Wuyts
Zaterdag is het eindelijk zover: dan gaat de Ronde van Italië van start. Onze analist Michel Wuyts kijkt ook nu weer in zijn glazen bol. Ben jij het eens met Wuyts of denk je er helemaal anders over? Bewijs dat je de grootste kenner bent met de Gouden Giro en maak kans op 5.000 euro cash en nog heel wat andere prachtige prijzen dankzij HLN. -
Alcoholvrije smaakbom, gezond en “perfect bij het aperitief”: driesterrenchef Tim Boury lanceert eigen kombucha
Een gezond drankje zonder alcohol dat toch veel smaak heeft: kombucha staat niet alleen op de kaart van hippe cafés, ook sterrenchefs zoals Tim Boury gaan er vandaag mee aan de slag. Wat is kombucha precies, is het moeilijk om zelf te maken en bij welke gerechten past het goed? “Niet elke brouwer kan dit zomaar maken.” -
-
PREMIUMInterview
Michelin-hoofdinspecteur praat voor het eerst: “Sommige chefs nemen het mij nog steeds kwalijk dat ik hun ster wegnam”
-
Spaargids.be
Wat mag jij wel/niet doen met het geld op de rekening van je kind?
Het is de vrees van heel wat ouders: je hebt jarenlang flink voor je kinderen gespaard, maar eens ze 18 zijn, doen ze het verzamelde geld meteen op. En dan niet per se aan - in jouw ogen alvast - nuttige zaken. Hoe kan je dit vermijden? Spaargids.be geeft advies. -
Livios
‘Gebruik in dat geval nooit azijn’ en ‘pas op met hogedruk’: zo ga je wél voor een brandschoon terras
Kan je terras nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er heerlijk kan vertoeven? Dan is het reinigen een mooie eerste stap. Met deze onderhoudstips van bouwsite Livios ben jij helemaal klaar voor de lentezon. -
PREMIUM30
Na opdracht in ‘De mol’ over “de grootste schande van Italië”: waar komt ananas op pizza eigenlijk vandaan?
-
EU verbiedt “ongezonde” aroma’s voor rookworst en barbecuesaus
-
PREMIUM
“We rijden er speciaal van Aalter naar Oostende voor”: 10 BV’s verklappen hun weloverwogen bestelling bij de frituur
Denk je dat BV’s constant op hun lijn letten? Je zou hun bestelling bij de frituur eens moeten zien. Tien BV’s verklappen ons hoe zij hun frietjes het liefste eten. Van de beste garnaalkroket van het land tot een monsterbestelling van 30 euro omdat die met een mooi extraatje komt. Maar Christoff? Die spant de kroon. “Sinds mijn eerste frituurbezoek is mijn bestelling nooit meer veranderd.” -
Dit is de jury van De Leukste Zomerbar van het jaar: stem jouw favoriet nog tot vrijdag in de finale
Chef-kok Piet Huysentruyt, sommelier Sepideh Sedaghatnia en Instagramchef Jelle Beeckman (The Messy Chef) gaan samen met het grote publiek op zoek naar De Leukste Zomerbar van 2022. De driekoppige jury brengt de vijf finalisten een bezoekje en kiest de beste eruit. Nog tot 22 juli kan je jouw favoriete zomerbar de finale in stemmen via De Leukste Zomerbar-tool. Wat verwachten ze van de locatie? En wat zien ze graag op de kaart staan? We gingen alvast even langs om te horen. -
PREMIUM
Welke granola is het gezondst? Diëtiste proeft er 10: “Topproduct voor 1,99 euro én goed voor de cholesterol”