Chiro Ramsel neemt een verfrissende duik in het zwembad van buren Ludo en Liliane. © Bert De Deken

Laakdals koppel laat Chiro Ramsel afkoelen in hun zwembad

Laakdal, Herselt -

Chiro Ramsel zal het jaarlijkse kamp niet snel vergeten. De Herseltse jongeren hebben hun tenten al sinds 11 juli opgeslagen in Laakdal. Dankzij gastvrije buren konden de meisjes de hitte ontlopen door een frisse duik te nemen in het zwembad.

Annelies Frederickx

Chiro Ramsel geniet momenteel van het jaarlijkse kamp. De Herseltse meisjes verblijven sinds 11 juli op de terreinen van Chiro Albatros in Vorst-Centrum. De laatste dagen voor hun vertrek dreigden loodzwaar te worden door de hitte, maar gastvrije buren kwamen met een verfrissend voorstel. “Afgelopen zondag hadden wij bezoekdag en toen kwam Ludo langs op onze kampplaats en hij sprak de leiding aan”, vertellen Zinke Janssens en Sarah Aertgeerts. “Met de hoge temperaturen in het vooruitzicht stelde hij zijn zwembad ter beschikking. Op dat aanbod zijn we gretig ingegaan. Maandagnamiddag is de hele ploeg gaan zwemmen. Natuurlijk niet met alle tachtig meisjes tegelijk, maar opgesplitst per afdeling.”

De meisjes van Chiro Ramsel zochten met plezier verkoeling in het zwembad van Ludo en Liliane. © Bert De Deken

“Dinsdag zochten de jongsten een binnenbad op omdat het buiten te warm was, maar één groep nam opnieuw een frisse duik bij Ludo en Liliane”, aldus nog Zinke en Sarah. “Natuurlijk waren we aangenaam verrast door hun aanbod, want dit is de eerste maal dat we zoiets meemaken. We zijn hen uiteraard ook erg dankbaar en daarom schonken we hen donderdagavond wijn en chocolade. Dat was wel het minste wat we konden doen. Zelf namen we verschillende maatregelen om de hitte te bestrijden en de kookploeg paste het kampmenu aan, maar een frisse duik in het zwembad was natuurlijk ideaal!”

Bij Liliane Ven en Ludo Helsen zit gastvrijheid in het bloed. © Bert De Deken

Voor de Chiromeisjes uit Ramsel zijn Ludo Helsen en Liliane Ven echte helden, maar het Laakdalse koppel vindt de actie niet echt speciaal. “Gastvrijheid zit er bij ons ingebakken. Hier kan altijd iemand mee-eten en er is altijd plaats voor een extra man. We speelden al enkele jaren met de gedachte om ons zwembad ter beschikking te stellen van kamperende jeugdverenigingen. De afgelopen jaren kon dat om verschillende redenen niet doorgaan, maar nu mochten we eindelijk toch jongeren verwelkomen in de tuin. Voor ons is het een kleine moeite om het zwembad ter beschikking te stellen, maar voor de meisjes heeft dit initiatief veel waarde en daar doen we het voor.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER