Tweede verdachte Lousbergskaai Gent meldt zich bij politie: "Voorlopig geen link tussen slachtoffer en verdachten" 

De tweede verdachte die de 53-jarige Gentenaar afgelopen zondag in het water gegooid heeft aan de Lousbergskaai in Gent, heeft zich aangemeld bij de politie in Nederland. Dat laat het parket van Oost-Vlaanderen weten. Het gaat om een man van 23 uit Goes. De man werd ondertussen verhoord in Nederland en is gearresteerd. Het lijkt voorlopig om een toevallige ontmoeting te gaan tussen het slachtoffer en de verdachten.

Aan de Lousbergskaai in Gent belandde zondagochtend een Gentenaar van 53 van Oegandese afkomst in het water. Volgens het parket werd hij door twee mensen in het water gegooid, maar de man kon niet zwemmen. 

Gisterenochtend werd al een Nederlander van 25 opgepakt en verhoord. Gisterenavond heeft de tweede verdachte, een man van 23 uit het Nederlandse Goes, zich aangemeld bij de politie in Nederland. "De man werd ondertussen verhoord in Nederland en is gearresteerd. Beide verdachten zullen op korte termijn voorgeleid worden bij de rechter commissaris in Amsterdam", laat het parket van Oost-Vlaanderen weten.

De overlevering van beide verdachten aan ons land werd aangevraagd. Intussen zijn ook de andere inzittenden van het vluchtende voertuig  verhoord als getuige. 

Het lijkt voorlopig om een toevallige ontmoeting te gaan tussen slachtoffer en daders

Parket Oost-Vlaanderen

"Uit het verder onderzoek blijkt voorlopig dat er geen voorafgaande link zou zijn tussen slachtoffer en daders en dat ze elkaar niet eerder zouden ontmoet hebben op de Gentse Feesten. Het lijkt voorlopig om een toevallige ontmoeting te gaan tussen slachtoffer en daders, maar alle pistes worden verder opengehouden."

Meest gelezen