Tweede verdachte die Hakim (53) in het water gooide, heeft zich gemeld bij de politie

Lichaam uit water gehaald in Gent, vlak bij feestzone Gentse Feesten. © Het Nieuwsblad

Gent -

Een tweede verdachte die de 53-jarige Gentenaar Hakim Mutyaba (53) afgelopen zondag in het water gegooid heeft, meldde zich dinsdagavond bij de politie in Nederland. Het gaat om een 23-jarige jongeman uit Goes.

Fien Lakiere

Dinsdagavond meldde zich bij de Nederlandse politie een tweede verdachte die al enkele dagen opgespoord werd. Hij gooide Gentenaar Hakim Mutyaba afgelopen zondag in het water aan de Lousbergskaai. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen. Het gaat over een 23-jarige man uit Goes. De man werd ondertussen verhoord in Nederland en is gearresteerd.

Eerder werd ook al een 25-jarige Nederlander opgepakt. Het parket vroeg de uitlevering van beide mannen. Twee andere mannen die in de wagen zaten waarmee het duo wegvluchtte na de feiten, zijn verhoord als getuige.

Uit het verder onderzoek blijkt voorlopig dat er geen voorafgaande link zou zijn tussen slachtoffer en daders en dat ze elkaar niet eerder zouden ontmoet hebben op de Gentse Feesten. Ze zouden elkaar dus toevallig tegengekomen zijn, al houdt het parket voorlopig alle pistes open. Het onderzoek loopt dan ook verder.

LEES OOK. “Vader van twee kinderen in water gooien, dat is geen grap”: familie van man die uit water werd gehaald bij Gentse Feesten reageert

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen