Foto: Thomas Boonen (Agentschap Natuur en Bos)

Politie van Halle zoekt getuigen van sluikstort met autobanden in Hallerbos

De politiezone Zennevallei is op zoek naar getuigen van een groot sluikstort in het Hallerbos bij Halle. Daar werden vorig weekend op drie verschillende plaatsen autobanden gedropt. In totaal ging het om bijna 1000 banden.

Afgelopen week kreeg de boswachter van het Hallerbos op drie dagen tijd drie verschillende meldingen binnen van wandelaars die grote stapels autobanden hadden gevonden. "Het ging telkens om stapels van een paar honderd banden", vertelt boswachter Thomas Boonen. "Die lagen steeds ter hoogte van een parking in het bos. Het gaat in totaal toch om een kleine 1.000 banden."

De banden zijn intussen opgeruimd, maar de politie is nog steeds op zoek naar de daders. "Op dit ogenblik is het onderzoek nog lopende", zegt Anneleen Adang van de politie. "Er zijn zeker  nog wat mogelijkheden om uit te pluizen, maar we doen ook een warme oproep naar getuigen. Wie in het weekend van 16 en 17 juli iets zou hebben opgemerkt, laat het ons dan zeker weten."

Wie meer informatie heeft of iets opmerkelijks is opgevallen kan de politiezone Zennevallei bellen op 02-363 93 00 of kan mailen naar info@politiezennevallei.be.

Meest gelezen