"Het is ontzettend verleidelijk om mee op een snel stijgende koers te springen en zo vlug winst te nemen. Dat kan werken, absoluut. Besef wel dat die koers vroeg of laat ook crasht en er heel wat verliezers uit voortkomen."
Volledig scherm
"Het is ontzettend verleidelijk om mee op een snel stijgende koers te springen en zo vlug winst te nemen. Dat kan werken, absoluut. Besef wel dat die koers vroeg of laat ook crasht en er heel wat verliezers uit voortkomen." © Photo News

Hoe ga je als startende belegger om met bubbels? Onze jonge belegger geeft 5 tips. “Er zijn enkele grote winnaars, maar veel meer verliezers”

De Beurs van Charlotte en CédricBeleggingshypes  zijn lastig te voorspellen, maar lopen bijna altijd volgens hetzelfde patroon: veel beleggers investeren in één beleggingsproduct, waardoor de koers zeer sterk stijgt. Tot de bubbel plots knapt en veel verliezers met lege handen overblijven. Hoe kan je als startende belegger een hype herkennen? En moet je er altijd van wegblijven? We vragen het aan onze jonge belegger Cédric Proost :“Een bubbel is niet duurzaam, maar het kan wel even renderen.”