© Dumpert.nl

Vrouw die probeerde op rug van dolfijn te klimmen, is aangehouden door politie

De vrouw die dinsdag bij het Nederlandse Zandvoort op een spitssnuitdolfijn klom, heeft zich bij de politie gemeld. Ze werd aangehouden. De politie vraagt om geen bedreigingen meer te uiten tegen de vrouw. “Ook dit is strafbaar.”

De spitssnuitdolfijn dreigde dinsdag aan te spoelen op het strand bij Zandvoort. Maar enkele badgasten konden hem keren. Toen hij eenmaal los van het zand was en weer in de goede richting zwom, greep de vrouw het dier vast en probeerde erop te klimmen. Met een “doe eens even normaal”, probeerden de omstanders haar van de walvis af te krijgen. Daarna kon het dier wegzwemmen.

De politie kreeg de beelden van de vrouw te zien en begon een onderzoek. De vrouw heeft zich ondertussen bij de politie gemeld. Ze wordt verhoord en er wordt proces-verbaal opgemaakt, meldt de politie. Onderzocht wordt of het strafbaar is wat ze heeft gedaan.

Ondertussen krijgt de vrouw flink wat kritiek en zelfs bedreigingen op facebook. De politie waarschuwt dat ook bedreigingen strafbaar zijn. “We begrijpen dat dit verhaal emoties oproept. Dat mag nooit een reden zijn om bedreigingen te uiten op social media. Ook dit is strafbaar. Doe dit daarom niet.”

LEES OOK. Ophef in Nederland wanneer vrouw op dolfijn kruipt: “Dat doe je toch niet!”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer