© ATV

Tweede weekend Tomorrowland toont (voorlopig) ander beeld

Reet, Boom -

Net als een week eerder daagden donderdag voor dag en dauw de eerste bezoekers voor Tomorrowland op. Dit keer moesten ze in de gietende regen wachten aan de poorten van het campingterrein Dreamville. Van feeërieke sfeer was er even geen sprake. Bijkomend probleempje: de organisatie had de kampeerweides eerder deze week al overvloedig laten besproeien.

 

Op bepaalde ogenblikken viel in de voormiddag de regen met bakken neer op de massa wachtenden aan de ingang van het kampeerterrein. De natuur is blij met wat hemelwater, de festivalgangers vonden het iets minder leuk. Niemand had dit aanhoudende regenweer dat een hele donderdagvoormiddag aanhield, zien komen.

De weilanden die de komende dagen opnieuw tienduizenden kampeerders te verwerken krijgen, lagen er eerder deze week heel droog bij. Daarom had de organisatie van Tomorrowland een plaatselijk loonwerker woensdag om veiligheidsredenen nog de opdracht gegeven het ganse terrein overvloedig met water te besproeien.

Poncho’s en regenjassen in plaats van zomerse outfits zijn de dresscode voor de bezoekers aan de tweede editie van Dreamville. © jw

De verwachting dat het hele terrein al vlug een slijkerige boel zal worden is dan ook groot. Het contrast met de start van het eerste weekend kan dan ook niet groter zijn. Het beeld van in karige zomerse outfits uitgedoste festivalgangers maakte plaats voor regenjassen en ponchos.

Files in de straten

Ook de verkeersafwikkeling verliep duidelijk minder vlot. Tegen de middag was de rij wachtende auto’s kilometers lang. Van aan de parking in de Rumstsestraat reikte die tot een eind in de Molenstraat en de Eikenstraat.

In het ganse Reetse dorpscentrum staan auto’s in de file. © jw

Toch hield iedereen er de moed in. De weersvoorspellingen geven voor de komende dagen immers zomers weer met temperaturen die tot dertig graden kunnen oplopen.  (jw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV