Foto: Radio 2

Grote drukte verwacht voor Tall Ships Races in Antwerpen, politie vraagt om auto thuis te laten

In Antwerpen worden dit weekend heel wat toeschouwers verwacht voor de Tall Ships Races. Van 22 juli tot 25 juli houden de grootste zeilschepen ter wereld halt in de stad. De organisatie verwacht een half miljoen kijklustigen, en bovendien vindt ook het Bollekesfeest plaats. Daarom roept de politie op om slim naar Antwerpen te komen: met het openbaar vervoer of met de fiets. 

Antwerpen staat vier dagen lang in het teken van de Tall Ships Races. Voor de zevende keer passeren de grootste zeilboten ter wereld in de stad. Vrijdag kwamen de eerste zeilboten aan en dus ook de eerste bezoekers.

Zondag komen we terug om de echte kathedralen van de zee te zien

Bezoeker

Een paar nieuwsgierigen zijn er al vroeg bij. "We zijn op bezoek bij mijn schoonbroer en zo konden we hier al redelijk vroeg een kijkje komen nemen", zegt een voorbijganger. Ook de echte liefhebbers zijn aanwezig."Ik ben altijd heel geïnteresseerd geweest in zeilschepen. Zondag komen we terug om de echte kathedralen van de zee te zien."

Van vrijdag tot zondag kan iedereen de schepen bezoeken, de bemanning leren kennen en is er randanimatie voorzien. In totaal worden 500.000 bezoekers verwacht dit weekend. Op maandag 25 juli vindt de wedstrijd plaats waar de schepen aan deelnemen, met aankomst in Aalborg, in Denemarken. Meer info over de Tall Ships Races vind je hier.

Ook Bollekesfeest

De Tall Ships Races vallen samen met een groot volksfeest: het Bollekesfeest. Het zal dus enorm druk zijn in de stad. "Maar we zijn hierop voorbereid", zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. "We vragen eigenlijk om slim naar Antwerpen te komen. Parkeer je wagen op de verschillende Park & Rides en stap daar over op het openbaar vervoer. Je kan ook te voet of met de fiets komen. Ook de waterbus is een optie." 

Zaterdag zal de politie overigens live updates voorzien op haar sociale media.

Bekijk hier de aankomst van de eerste schepen in Antwerpen

Videospeler inladen...

Meest gelezen