Een gaspijpleiding in Komotini in het noordoosten van Griekenland.
Volledig scherm
Een gaspijpleiding in Komotini in het noordoosten van Griekenland. © AP

Lidstaten verzetten zich tegen Europees plan om 15 procent minder gas te verbruiken

UpdateDe plannen van de Europese Commissie om gas te besparen stuiten op weerstand van een flink aantal lidstaten. Sommige vinden het oneerlijk dat ze evenveel moeten minderen als andere EU-landen. Andere klagen dat de commissie te veel het initiatief naar zich toetrekt.

12 reacties

  • Frans Peeters

    2 jaar geleden
    Dadelijk word er nog bij EU bepaald als ik een douch mag nemen ja of nee
  • Christine Laevers

    2 jaar geleden
    De rijke Europese landen zoals Frankrijk, België, Nederland en Duitsland kunnen gemakkelijk 30% gas besparen door gewoon de verspilling weg te werken. Verder zitten we allemaal met te veel mest van de veeteelt en van ons zelf. Waar zijn de biogascentrales ? Op 6 maanden tijd kunnen er gebouwd worden. Als de wil er is, kunnen bergen verzet worden.
  • yvette goris

    2 jaar geleden
    Andre Decrock, je kon het niet beter verwoorden. Mee eens!
  • Christa Vaneecke

    2 jaar geleden
    Gascentrales bouwen om elektriciteit te produceren maar mensen die verwarmen met gas worden gestraft met 21% btw. Als die centrales dan 15% minder mogen verbruiken is er ook minder elektriciteit. Misschien dan toch maar pelletkachels aanschaffen?
  • Johny vanderlinden

    2 jaar geleden
    Eens benieuwd hoeveel de Europese instellingen gaan inleveren en besparen als er gas tekort is, gaan ze ook met hun vest aan vergaderen, ben eens benieuwd.