Wout van Aert.
Volledig scherm
PREMIUM
Wout van Aert. © PhotoNews

ANALYSE. “Als Bradley Wiggins de Tour kon winnen, waarom Wout van Aert dan niet?”

Tour de France“Als ze de tijdritten wat langer maken in de toekomst, kan Wout van Aert meedoen voor Tour-winst", zei Michel Wuyts na rit 18 in de Tour. Ook onze chef wielrennen Marc Ghyselinck acht dat niet onmogelijk, zo schrijft hij in zijn analyse. “Al moet hij dan wellicht wel voor een andere ploeg rijden.”

29 reacties

  • Bernard Deplacie

    2 jaar geleden
    In de luwte vd ploeg kan hij de tour winnen ... als runner up. Er kan van alles gebeuren en als hij erop let niet onnodig tijd te verliezen en niet onnodig krachten te verspillen kan er veel gebeuren... maar als uitgesproken tour kandidaat zou ik het niet doen
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Vergelijk het palmares van Van Aert met dat van Vingegaard. Van Aert rijdt het hele jaar door iedereen in de vernieling en in de Tour nog eens elke dag. Van start tot aankomst. Waarom zou hij alles laten schieten om dat ene doel na te jagen, een ronde winnen. Waar de factor geluk en de samenloop van omstandigheden ook een grote rol spelen. Zonder Van Aert in die kasseienrit was daar de ronde voor Vingegaard misschien al over.
  • René Pijnacker

    2 jaar geleden
    Niet vergeten dat Chris Froome de RvV dat jaar nog niet MOCHT winnen van de ploegleiding.
  • Jos Vandermeulen

    2 jaar geleden
    Wout is een ander type renner dan de klassementsrenners. Zoals reeds veel gezegd en geschreven is hij een alleskunner, wellicht de beste momenteel. Ik kan me voorstellen dat het voor zo iemand moeilijk moet zijn om, eens hij in het geel zit met de ambitie om de tour te winnen, iedere dag in een keurslijf te moeten meerijden. Overwinningen zijn dan louter bijzaak, want je mag enkel oog hebben voor de concurrentie. Enfin, het is een rijstijl die niet bij Wout past. Doe vooral uw "ding", Wout !
  • Eric De Baeremaeker

    2 jaar geleden
    Ten koste van wat allemaal ? Buiten Pogacar zien we bijna geen ronderenners in de klassiekers .