Gino (58) leert koning drummen: “Filip heeft zachte handen, precies watjes”

Kortrijk/BrusselHet spektakel Kortrijk Drumt kreeg donderdagavond tijdens de nationale feestdag het bezoek van koning Filip en koningin Mathilde. De koning kreeg nieuwe drumstokjes en nam achter een drumstel plaats. “Het was een kippenvelmoment”, zegt een fiere meester-drummer Gino Kesteloot.

  1. Na 35 jaar valt doek over sportmonument Blueberry Hill in Kortrijk, magazijn in rode baksteen krijgt 18 residentiële appartementen
    PREMIUM

    Na 35 jaar valt doek over sportmonu­ment Blueberry Hill in Kortrijk, magazijn in rode baksteen krijgt 18 residen­tiële appartemen­ten

    Het doek valt over Blueberry Hill in Kortrijk, 35 jaar geleden de eerste volwaardige klimzaal in zijn soort in Vlaanderen. Afscheid nemen kan tijdens een weekend vol activiteiten op 4 en 5 mei. Het gewezen magazijn wordt een nieuw woongebouw. Wat komt er daar allemaal? En niet getreurd voor de klimmers onder ons: er komt een nieuwe klimzaal in Zwevegem. Er is nog 300.000 euro nodig om die miljoeneninvestering rond te krijgen. Daarom is er nu sinds kort een crowdlendingcampagne opgestart. Wat houdt die campagne precies in?
    Kortrijk
  2. UITGETEST. Het eten van dit ziekenhuis in Kortrijk is door Gault&Millau bekroond: “Een hoopje gemalen kalkoen... Het ziet er niet uit, maar het smáákt”
    PREMIUM

    UITGETEST. Het eten van dit ziekenhuis in Kortrijk is door Gault&Millau bekroond: “Een hoopje gemalen kalkoen... Het ziet er niet uit, maar het smáákt”

    Ziekenhuis az groeninge in Kortrijk bereidt elk jaar 292.000 maaltijden voor patiënten en dat die gesmaakt worden, is ook culinaire gids Gault&Millau opgevallen. Zij beloonde net als vorig jaar het ziekenhuis met een kwaliteitslabel. Het sein om zelf eens een tiental gerechtjes te proeven. En na te gaan hoe alles in het werk gesteld wordt om alles nóg lekkerder te maken. “Een culinair recensente reed speciaal vanuit Italië naar hier om te proeven. We hebben haar zelfs het recept van onze currysaus bezorgd.”
    Kortrijk