© Photo News

Van Avermaet: “Ik wil eindelijk een monument en San Remo is de eerste kans”

Greg Van Avermaet start komende zaterdag met een duidelijk doel aan Milaan-San Remo: een eerste klassiek monument binnenhalen. “Ik ben niet de snelste en zal dus wat geluk moeten hebben.”

jefi

Greg Van Avermaet wil schitteren in een topklassieker en is hongerig om die leemte op zijn palmares op te vullen. De Olympisch kampioen begon al goed aan het seizoen met winst in Omloop Het Nieuwsblad en de ploegentijdritten in Valencia en Tirreno-Adriatico. “Ik ben met een goed gevoel van de fiets gestapt in de Tirreno”, vertelt GVA op zijn ploegsite.

De BMC-kopman stond nog nooit op het podium in San Remo. Zijn beste resultaat: een vijfde plaats in 2016. “Milaan-San Remo is een harde wedstrijd, maar ook een beetje een loterij. Het is een prachtige wedstrijd, maar ik ben niet de snelste man van het peloton en zal wat geluk moeten hebben om te kunnen winnen. Maar ik wil eindelijk een monument op mijn palmares zetten en Milaan-San Remo is de eerste kans van het seizoen. Ik ben heel blij met mijn huidige vorm. Hopelijk maak ik een kans.”

Ploegleider Sciandri: “Ervaren ploeg”

Ploegleider Max Sciandri heeft vertrouwen in een goede prestatie van zijn vedette. “We hebben al gezien hoe sterk hij momenteel is met zijn overwinning in de Omloop Het Nieuwsblad en zijn tweede plek in Strade Bianche. We brengen een sterke ploeg aan de start en met renners als Oss, Quinziato en Ventoso vertrekken we met enkele ervaren rotten.”

Met 291 kilometer is La Primavera de langste klassieker op de wielerkalender. “Dit is een van de hardste wedstrijden die de renners moeten afwerken”, vervolgt Sciandri. “En lang. Goed voor Greg, want hoe langer de wedstrijd, hoe beter hij wordt. We zijn klaar om alles te geven zaterdag.”

Van Avermaet wordt tussen Milaan en San Remo bijgestaan door de Italianen Damiano Caruso, Daniel Oss en Manuel Quinziato, de Zwitsers Silvan Dillier en Martin Elmiger, de Australiër Miles Scotson en de Spanjaard Francisco Ventoso.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer