De tanks die momenteel het water opslaan, zullen binnenkort niet langer volstaan.
Volledig scherm
De tanks die momenteel het water opslaan, zullen binnenkort niet langer volstaan. © AP

Japanse nucleaire autoriteit keurt lozen water Fukushima in zee goed

De Japanse nucleaire toezichthouder heeft vrijdag een controversieel plan goedgekeurd over het lozen van besmet water uit de kerncentrale van Fukushima Daiichi, zoals dat voorgesteld werd door de beheerder Tepco. Zij moeten nu de goedkeuring zien te krijgen van de autoriteiten en lokale gemeenschappen. De Japanse regering en het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) keurden het plan eerder al goed.

9 reacties

  • yvo mast

    2 jaar geleden
    Binnenkort zit er geen enkele propere vis meer in de zee, wel een berg plastieken, scheepswrakken en vervuilde grond. Eenmaal vervuild is er bijna geen terugweg mogelijk, zoals de klimaatopwarming. Waar zitten nu onze wereldleiders. Als ze dit nu nog eens toelaten? Japan denk, alles in zee dan zijn ZIJ ervan verlost, we zien wel wat er van komt. Radioactief afval is nergens veilig, niet in de bodem(Mol) niet in vaten met betumen (Mol) en niet in de zee (Japan). In de ruimte oke.
  • RENE stabel

    2 jaar geleden
    En zo hebben we geen komeet nodig,wij zullen onszelf wel vernietigen .
  • Anoniem

    2 jaar geleden
    en dat is waarom we geen kerncentrales willen ... Elk huis of appartement had 20 jaar geleden al een warmtepomp kunnen hebben ... volledig gefinancierd met alle subsidies die de energie sector al gekregen heeft ... Waar een visie is, is een weg.
  • Roger Van Bael

    2 jaar geleden
    Gaan de Japanse regering de wereld nog verder om zeep helpen zijn die echt niet slimmer
  • Gill Van hoof

    2 jaar geleden
    En maar zeggen dat vis gezonď is