ANP/EPA/Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP/EPA/Photo News

Heleen Jaques over de Red Flames: “Met de perceptie dat vrouwenvoetbal in België niets voorstelt maken onze Flames nu komaf”

Red FlamesZe stond mee aan de wieg van de Red Flames en was erbij op het EK in 2017. Nu timmert Heleen Jaques (34) als jeugdcoördinator bij de KBVB mee aan de toekomst van het Belgische vrouwenvoetbal én blijft ze vurig supporteren langs de zijlijn. “Als we vanuit een sterke organisatie durven voetballen, kunnen we ook de grote landen pijn doen. Het vertrouwen en geloof in eigen kunnen is er nu en dat hadden wij ook nodig.”

17 reacties

  • Richard Tolenaars

    6 maanden geleden
    Het vrouwenvoetbal is de laatste jaren enorm geëvolueerd en ik kijk af en toe graag naar grote tornooien met topploegen, maar iedereen ziet toch dat een vergelijk met het mannenvoetbal, appels en peren vergelijken is, en het grootste 'pijnpunt' is voor mij toch wel , inzicht en overzicht. Blind die bal wegtrappen is schering en inslag en dat doet idd pijn aan de ogen. Heleen Jaques zegt altijd hetzelfde 'voetballen vanuit een sterke organisatie' maar je ziet het bijna nooit.
  • Gino Van Rompaey

    2 jaar geleden
    Voetbal is één van de sporten waar vrouwen nog heel ver staan van het niveau van de mannen. Vandaar ook dat het normaal is dat de verloning niet gelijk moet zijn.
  • JOHAN D'HAESE

    2 jaar geleden
    Ik supporter voor de Flames , maar eerlijkheidshalve moet je toch toegeven dat er geen vergelijking mogelijk is , het verschil is ongeloflijk groot , fysiek , snelheid van uitvoering , techniek . Ik heb simpathie maar het verschil is immens !
  • Bert Van Geffen

    2 jaar geleden
    De ploegen van Spanje en England kunnen hier gerust mee in onze eerste klasse
  • Stef Coppens

    2 jaar geleden
    Gewoon kijken en supporteren !