Twee dagen lang voerde de politie een intens moordonderzoek uit in de villa van de weduwe. ©  Dirk Vertommen

Verdachte van roofmoord op Christine (70) blijft aangehouden: onderzoek zo goed als afgerond

Bonheiden -

De raadkamer in Mechelen heeft de aanhouding van de 22-jarige Edson T. met nog eens twee maanden verlengd. De man zit al meer dan twee jaar in voorhechtenis als verdachte voor de brutale roofmoord op de Bonheidense weduwe Christine Verbeiren. Het onderzoek lijkt ondertussen zo goed als afgerond.

In mei 2020 trof de politie het levenloze lichaam van de 70-jarige Christine Verbeiren aan in de kelder van haar ietwat verouderde villa in de De Selliers de Moranvillelaan in Bonheiden. De vrouw bleek met messteken om het leven te zijn gebracht. Het was de zoon van het slachtoffer die daags voordien alarm had geslagen omdat hij zijn moeder al dagenlang vruchteloos probeerde te bereiken.

De dader van de roofmoord had na de feiten de auto van het slachtoffer meegenomen en ging er wat mee joyriden. Alsof er niets was gebeurd. Ook probeerde hij de bankkaart van de vrouw te gebruiken. Nadien keerde hij terug naar Bonheiden en liet de auto van de vermoorde vrouw achter in de Imeldalaan, op wandelafstand van de woning waar hij enkele uren eerder genadeloos hard had toegeslagen.

Christine Verbeiren werd met tientallen messteken om het leven gebracht. ©  rr

De politie kwam vrij snel uit bij Edson T., die ook in Bonheiden woonde. De gestolen auto was enkele camera’s gepasseerd en daarop werd T. als chauffeur herkend. Minder dan een week na de gruwelijke moord kon de man worden opgepakt.

Boodschappen

Dat hij Christine Verbeiren had uitgekozen als slachtoffer was geen toeval. Volgens een vriendin van de vrouw waren de twee elkaar enkele dagen voor de feiten tegen het lijf gelopen. Edson T. zou Christine geholpen hebben met het dragen van haar boodschappen. Enkele dagen later bracht hij een bezoekje aan Christine, maar eenmaal binnen bedreigde hij de vrouw met een mes en eiste haar geld. De man zou haar uiteindelijk met tientallen messteken om het leven brengen.

Goed meewerken met de speurders heeft T. nooit gedaan. Tijdens een reconstructie ruim een jaar geleden weigerde hij alle medewerking. Ondertussen is het onderzoek ook zo goed als afgerond en is de kans groot dat de zaak in het najaar wordt doorverwezen naar het hof van assisen. tdk

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen