2021 Invision

Ed Sheeran bouwt onverwacht karaokefeestje in restaurant The Jane in Antwerpen: "Het dak ging eraf" 

De Britse popster Ed Sheeran, die vanavond en morgen optreedt in ons land, heeft het Antwerpse sterrenrestaurant The Jane een bezoekje gebracht. "Het was de meest luide tafel van de zaak en op een gegeven moment begon hij te zingen en ging het dak eraf", vertelt chef Nick Bril aan Radio2 in Antwerpen. 

Sterrenchef Nick Bril heeft in zijn restaurant The Jane wel heel opmerkelijk bezoek gekregen gisteren. De Britse zanger Ed Sheeran is momenteel in ons land omdat hij vanavond en morgen optreedt in het Koning Boudewijnstadion in Brussel, maar gisteren gaf hij al een feestje in de sterrenzaak. 

BEKIJK - Ed Sheeran bouwt feestje in The Jane:

Videospeler inladen...

De zanger kwam samen eten met Gaggan Anand, een sterrenchef uit Bangkok. "Mijn tafels waren eigenlijk volzet, dus ik heb een tafeltje moeten bijzetten. Ze vroegen een afgescheiden tafel, maar vanaf het moment dat Ed Sheeran binnenkwam, was hij enorm ontspannen", vertelt Nick Bril. "Het was de luidste en meest gezellige tafel."

Ed Sheeran vroeg me: Kan je mij een gitaar regelen? Ik wil karaoke zingen

Nick Bril, chef van The Jane

Op een gegeven moment begon Ed Sheeran te zingen, waardoor de hele zaal stil werd en applaudisseerde. "Mensen gedroegen zich voorbeeldig en vielen hem niet lastig", zegt Bril. "Daarna vroeg hij aan mij: "Kan je mij een gitaar regelen? Ik wil karaoke zingen." Ik zei dat een gitaar moeilijk was, maar dat ik wel een DJ booth en microfoon had." Nick Bril zette een nummer van ABBA op en het dak ging eraf. Alle gasten verzamelden zich rond de DJ booth. 

"Het was een uniek moment, want ik had net een tafel met twee personen uit de VS waaraan ik had gevraagd waarom ze in België waren. Ze antwoordden dat ze kwamen om mijn restaurant te bezoeken en voor een concert van Ed Sheeran. Een kwartier later zat hij twee tafels verder van hen. Dat was heel erg speciaal."

Sheeran zelf heeft intussen ook gereageerd op zijn avondje uit. "Mijn vriend Gaggan had een heleboel wijn gekocht, ik wilde eigenlijk niet zoveel drinken. We waren in het 23ste beste restaurant ter wereld: het was er heel sereen en kalm, iedereen was lekker ontspannen aan het eten. Toen de chef-kok zei dat hij een DJ booth had, vroeg ik of we wat karaoke konden doen. Uiteindelijk veranderde het in een soort van rave. Zulke dingen kan je niet plannen."

Meest gelezen