©  REUTERS

Christophe Laporte bezorgt Frankrijk dan toch ritwinst: “Meer dan een beloning voor de voorbije weken”

Opnieuw een zege voor Jumbo-Visma. Na eerdere successen voor Wout van Aert en Jonas Vingegaard, mocht nu Christophe Laporte de handen in de lucht steken. De Fransman was dan ook bijzonder gelukkig met zijn overwinning.

Jens Jacobs

LEES OOK.UITSLAG TOUR DE FRANCE RIT 19. Snelle overgangsetappe eindigt in nieuwe ritzege voor Jumbo-Visma, Christophe Laporte verrast peloton

Het blijft Jumbo-Visma voor de wind gaan in deze Tour. Nu mocht modelploegmaat Christophe Laporte het zegegebaar maken. “Ik ben enorm gelukkig met deze zege”, glunderde de Fransman. “De ploeg gaf me het vertrouwen vandaag. We hebben eerst gereden om Jonas in veiligheid te brengen, daarna heeft de ploeg voor mij gereden. De laatste keer dat Wout me had gezegd dat het aan mij was, was in Parijs-Nice en toen won ik”

Laporte maakte gebruik van een kleine aarzeling vooraan het peloton en maakte de sprong richting het vluchterstrio. “Op een kleine twee kilometer van de finish zag ik dat er een gat viel, en dan heb ik de sprong gemaakt. Ik ben dan van ver aangegaan, want ik wist dat ze nog gingen komen. Het is echt ongelofelijk dat ik hier kan winnen. Het is meer dan een beloning voor de voorbije weken. Het is al een geweldige Tour geweest, ook al had ik nog geen resultaat gereden. Maar ik heb mijn rol voor de ploeg met plezier uitgevoerd. Vandaag lag er een kans om een overwinning te pakken. Wout had zelf ook kans om te winnen, maar hij zei me dat het voor mij was vandaag. Wat een geweldige dag.”

Frankrijk heeft er zo even op moeten wachten, maar het heeft dan toch een Franse ritwinnaar deze Ronde van Frankrijk. “Dat maakt me gelukkig. Ik ben er zeker van dat dat ook wel het geval zal zijn bij het publiek en mijn familie. Dat maakt me dan nog meer gelukkig.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer