©  AFP

Spaanse LaLiga vraagt intrekking contract Kylian Mbappé voor Frans gerecht

De Spaanse voetballiga (LaLiga) heeft de intrekking van de overeenkomst tussen Kylian Mbappé en Paris Saint-Germain gevraagd bij de administratieve rechtbank (TA) van Parijs. Dat meldt het Franse persagentschap AFP vrijdag.

Jens Jacobs
Bron: BELGA

LaLiga vraagt eveneens de nietigverklaring van de validatie van de rekeningen van PSG door de DNCG (Direction nationale du contrôle de gestion du football professionnel français). De twee verzoeken werden op dezelfde dag afgewezen wegens gebrek aan urgentie, aldus een justitiële bron, en zullen op langere termijn verder worden onderzocht.

“Dat verwachtten we”, legt Juan Branco, de Franse advocaat van LaLiga uit. “Wat telt, is de uitspraak over de grond van de zaak”. Die komt er volgens Branco misschien niet voor het einde van het seizoen 2022-2023.

LaLiga vraagt aan de TA om de goedkeuring van het contract van Mbappé door de Franse profliga (LFP) nietig te verklaren, net als “de weigering” van de DNCG “om maatregelen te nemen ten aanzien van PSG”, een beslissing die dateert van 21 juni 2021.

Volgens Branco heeft PSG zich niet gehouden aan de reglementen van de LFP, DNCG en de UEFA, en meer bepaald de regels van Financial Fair Play. Dit heeft La Liga dan ook schade berokkend, aldus Branco. 

LaLiga-vooritter Javier Tebas sprak er eerder dit jaar al schande van dat Kylian Mbappé zijn contract bij Paris Saint-Germain voor een astronomisch salaris alsnog verlengde en niet koos voor een overstap naar Real Madrid. “Het is schandalig dat een club als PSG, die vorig seizoen een verlies van meer dan 220 miljoen euro rapporteerde na in voorgaande seizoenen verliezen van meer dan 700 miljoen euro te hebben opgelopen, zo’n overeenkomst kan sluiten”, aldus Tebas.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer