©  EPA

Britse vrouw lag al 2,5 jaar dood in haar eigen huis voor ze gevonden werd

In Groot-Brittannië is een vrouw dood in haar huis aangetroffen. Wellicht is ze al 2,5 jaar geleden gestorven. Toen betaalde ze voor het laatst haar huur. Ondanks meerdere meldingen van haar buren is de politie toch nooit langs geweest.

tg

De 61-jarige vrouw leidde een teruggetrokken bestaan. Ze had geen vrienden of familie. Jarenlang betaalde ze iedere maand haar huurgeld cash. Maar doen dat 2,5 jaar geleden stopte en de eigenaar van huis geen gehoor kreeg bij de vrouw, kon hij het zo regelen dat de huur automatisch werd betaald via haar uitkering.

Omdat buren zich toch wat zorgen maakten, maar ook omdat ze klachten hadden door geurhinder, contacteerden ze een aantal keer de politie. Maar die ging niet één keer langs. Door een administratieve fout dacht men dat ze de vrouw hadden gesproken, wat niet zo was.

Uiteindelijk werd de vrouw dood aangetroffen nadat de buren de politie hadden gewaarschuwd over schade aan haar woning, waarna de politie haar deur forceerde.

Op basis van brieven en kassatickets en van voedselwaren die de politie in het huis aantrof, bleek dat ze rond augustus 2019 moet zijn gestorven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer