© BFM

Tall Ships komen over vier jaar al terug, ook in 2030 is Antwerpen gaststad

Antwerpen -

Antwerpen heeft zes jaar moeten wachten op de terugkomst van de Tall Ships. Het wachten op de volgende editie wordt een stuk korter. In 2026 leggen de zeilschepen al opnieuw aan in Antwerpen en ook in 2030 zijn ze van de partij.

Ze zijn nog niet weg en we weten al dat ze gaan terugkeren. Aan de vooravond van het spectaculaire weekend van de Tall Ships Races maakten de organisator Sail Training International (STI) én het stadsbestuur samen bekend dat Antwerpen ook in 2026 én 2030 gaststad zal zijn voor dit fraaie evenement. Sterker, Antwerpen is de eerste havenstad die van STI de titel van ‘Anchor Port’ krijgt.

Het zullen respectievelijk de achtste en negende keer zijn dat de zeilschepen in Antwerpen aanmeren. Voor dit jaar kwamen ze ook al in 1993, 2001, 2004, 2006, 2010 en 2016. Volgend jaar gaan de Tall Ships Races naar Nederland, Engeland en Noorwegen. In 2024 doen ze Litouwen, Finland, Estland en Polen aan.

De precieze data van de edities van 2026 en 2030 – ook zomers met een WK Voetbal – zijn nog niet bekend. Maar 21 juli 2030 valt op een zondag. De stad kan het populaire evenement dus perfect laten samenvallen met de viering van 200 jaar België. Het traditionele vuurwerk zal er eens zo spectaculair uitzien.

Burgemeester Bart De Wever is fier en vereerd met de snelle terugkomst van de schepen en hoopt dat Antwerpen als Anchor Port ook binnen vier en acht jaar honderdduizenden kijklustigen zal verblijden. (pavi)

 ©  Patrick De Roo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen