©  BELGA

REACTIES. Ontgoocheling is groot bij de Red Flames: “Dit komt hard aan, maar we hebben getoond wat we waard zijn”

De Flames hebben ervoor gevochten, maar stunten lukte net niet tegen topfavoriet Zweden. Ondanks de sterke prestatie, was de teleurstelling toch groot na een doelpunt in de slotminuut. “Dat maakt het extra zuur”, aldus doelvrouw Nicky Evrard.

Jens Jacobs

“We hadden meer verdiend”, was Sari Kees zichtbaar teleurgesteld. “Het is heel zuur om die goal tegen te krijgen in de extra tijd. Ik denk dat we in de verlengingen nog verder hadden kunnen strijden. Verlengingen of zelfs penalty’s. Het spel was gelijkopgaand. Ze hadden misschien wel meer hoekschoppen, maar het is niet dat ze heel grote kansen hadden. Wij hebben ook wat gecreëerd en goed gevoetbald. Dit komt toch heel hard aan.”

“Het is jammer dat die bal net voor haar voeten valt. Dit is heel zuur. De coach heeft gezegd dat hij fier was op ons en dat we gevochten hebben. Dat is mooi, maar je wil altijd meer. Het blijft jammer, we waren er enorm dicht bij.”

 ©  AP

Julie Biesmans toch trots op prestatie van de Flames: “We hebben het Zweden echt moeilijk gemaakt”

Julie Biesmans kon niet voorkomen dat de laatste kans bij de Zweden er inging. “Doodzonde dat we op de laatste corner nog een doelpunt slikken”, aldus Biesmans. “Dat doet pijn. We hebben vandaag echt gestreden en we hebben het de Zweden echt moeilijk gemaakt. Dan doet het extra pijn om op die manier eruit te gaan. Maar we kunnen weer trots zijn op onze prestatie en dat we dingen kunnen meenemen. Iedereen is ontgoocheld, maar dat hoort nu eenmaal bij voetbal. Dat komt even hard aan. Maar we hebben getoond wat we waard zijn.”

“We hadden op voorhand gezegd dat we niets gingen laten liggen omdat we ons doel bereikt hadden. En dat hebben we ook getoond. We strijden mee tot op het einde. Zweden heeft kansen gehad, maar als je dan één kansje krijgt kunnen we het misschien afmaken. We kregen die corner niet goed weggewerkt waardoor zij twee rebounds hebben. Die tweede ging er spijtig genoeg in. Ik had me zelf wat pijn gedaan en kon niet meer verder.”

 ©  ISOPIX

Doelvrouw Nicky Evrard keepte weer een wereldpartij: “Complimenten? Daar ik ben niet mee bezig. Ik wil bescheiden blijven”

Nicky Evrard speelde nog maar eens een wereldpartij en werd opnieuw uitgeroepen tot Flame of the game. Al was ze achteraf toch vooral teleurgesteld. “Ik voel mij superslecht nu. Echt jammer dat we net die verlengingen niet halen. Maar we hebben wel echt gestreden als een ploeg. Misschien dat de fierheid morgen in het terugkeren komt, maar we blijven topsporters. We waren heel blij met kwartfinale, maar het smaakt altijd naar meer. het was zó dichtbij.”

Wat ze van de Zweden vond? “Vooraf hadden we veel vertrouwen. Bang waren we totaal niet. We wisten waar ze te pakken waren en hebben paar keer goed tegengeprikt op de counter. Maar we moeten ook realistisch zijn. We hebben tegen een ploeg gespeeld die al jaren fullprof is. Wat als wij dat ook waren? Dan was het vandaag misschien een heel andere wedstrijd. Met meer dominantie voor ons.”

Zelf werkte Evrard een toptoernooi af met talloze cruciale saves en twee gestopte penalty’s. Al bleef ze zelf bescheiden over haar prestaties. “Ik besef ik nog niet eigenlijk. Ik heb het tegen Shari (Van Belle, haar vriendin, red.) ook al gezegd. Ik heb zo veel complimenten gekregen, maar ik ben er niet mee bezig. Ik wil bescheiden blijven, voeten op de grond. Gewoon elke wedstrijd tonen wat ik kan.”

 ©  AFP

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer