BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Wat hebben we geleerd van de Red Flames, die de kwartfinale haalden op het EK? Onze man in Engeland zet alles op een rij

Red FlamesCompact, goed georganiseerd, samenhang, mentaliteit, een defensie die anticipeert en neutraliseert en een uitzonderlijke goede doelvrouw op een eerste piekmoment in haar carrière. De Red Flames hebben laten zien hoe ze het grotere voetballanden heel lastig kunnen maken.

17 reacties

  • Matthias Janssens

    2 jaar geleden
    Wat mij in de eerste wedstrijden ergerde, dat er nog geen pas van 5 meter juist kon gegeven worden, moet ik nu toegeven dater een goede organisatie stond en dat ze met momenten vlot voetballend overschakelden naar de aanval, echter de aanvallers waren internationaal wat te sober, dus met een paar scorende aanvallers zouden we meedraaien bij de top want er waren er een paar waar het buitenland op jaloers zouden kunnen zijn ,: Evrard, Van havermout, de Cagny en Minnaert !
  • Pieter Vandenbergh

    2 jaar geleden
    Schoten binnen kader: 0 zegt alles, niet ? Veel geluk gehad en geen 10 schoten op doel het hele toernooi.
  • chris bruyneel

    2 jaar geleden
    Proficiat red frames en bedankt voor de aangename avonden. Hopelijk volgen er nog veel
  • frank Van den Abbeele

    2 jaar geleden
    De positieve punten : goede organisatie, topkeepster, top wedstrijdmentaliteit. Minder positief : geen voetballend vermogen, dramatisch in de omschakeling en ontbreken van fysieke kracht en snelheid. In de volledige match slechts enkele overtredingen begaan ( heb er 4 geteld ). Het vrouwenvoetbal lijkt soms meer op zaalvoetbal.
  • Guido Cerrens

    2 jaar geleden
    Technisch moet er nog veel bijgeschaafd worden met alles in verdediging te zetten komt men er niet er dient ook regelmatig een aanval tekomen