© ATV

Groep scouts uit Wijnegem maakt zware val met de fiets in Frankrijk: “16-jarig meisje is er erg aan toe”

Wijnegem -

Een groep scouts uit Wijnegem is vrijdagmiddag betrokken geraakt bij een ongeval tijdens een fietstocht in Noord-Frankrijk. Een van de slachtoffers, een 16-jarig meisje, zou er volgens de Franse krant La Voix du Nord ernstig aan toe zijn.

jtp, jaa

Het ongeval gebeurde vrijdagmiddag rond 17u op de weg tussen Wissant en Cap Blanc-Nez, 20 kilometer ten zuidwesten van Calais. De scoutsgroep van Scouts Wijnegem 99ste Parsifal was tijdens een fietstrektocht op terugweg naar hun kampplaats in Tardinghen.

“Tijdens het trekkamp van de Givers (scoutsleden die in het derde, vierde en vijfde middelbaar zitten, red.) kwam een deel van de fietsers ten val. Hierbij zijn twee Givers gewond afgevoerd naar het ziekenhuis”, aldus de scouts van Wijnegem, die op vraag van de ouders geen verdere informatie geven. Volgens de Franse krant La Voix du Nord gebeurde het ongeval tijdens een afdaling en droeg iedereen een helm.

Ernstig gewond

“Een meisje heeft intussen het ziekenhuis al mogen verlaten. Het andere slachtoffer ligt nog voor onderzoek in het ziekenhuis van Rijsel”, bevestigt woordvoerder Jan Van Reusel van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Volgens La Voix du Nord was de toestand van het 16-jarig meisje zondagavond nog steeds zorgwekkend en ligt ze in coma, maar dat kon Scouts en Gidsen Vlaanderen niet bevestigen. De ouders van het meisje zijn bij haar in het ziekenhuis. “We gunnen haar en haar familie de rust en privacy die ze nu verdienen”, laten de scouts weten.

De scoutsgroep kreeg zaterdagavond bezoek van het Rode Kruis en pedagogische staf van Scouts en Gidsen Vlaanderen, die hen psychologische hulp boden. Na een gesprek met alle leden bleek dat de groep heel veel aan elkaar heeft en besloot de leiding van Scouts Wijnegem 99ste Parsifal dan ook om het kamp te laten doorgaan. De komende dagen fietsen de scouts vanuit Frankrijk richting België. “De Givers en ook hun leiding stellen het goed. Ze volgen de situatie op van dag tot dag. Alle ouders worden op de hoogte gehouden”, aldus de scouts nog.

© La Voix du Nord

© La Voix du Nord

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen