Ook bestuurder en tweede passagier gearresteerd na ongeval met vluchtmisdrijf in Riemst

© Tom Palmaers, rr

De drie mannen die zaterdagochtend vluchtmisdrijf pleegden nadat ze in de Jodenstraat in Vlijtingen een jongeman aanreden, zijn gearresteerd. Eerst meldde een passagier van het aanrijdende voertuig zich spontaan bij de politie, daarna boden ook de bestuurder en de tweede passagier zich aan. De jongeman die werd aangereden, verkeert niet meer in levensgevaar.

Olivier Simons

Zaterdagochtend rond 3.30 uur werd een 29-jarige jongeman uit Riemst gevonden in een plas bloed in de Jodenstraat in Vlijtingen. Langs hem was ook een meterslang bloedspoor te zien. De man werd in kritieke toestand afgevoerd. “Hij wordt in een kunstmatige coma gehouden en is inmiddels omwille van zijn vele schaafwonden overgebracht naar het brandwondencentrum in Leuven. Momenteel is hij niet meer in levensgevaar”, zegt Pieter Strauven van het parket Limburg.

“We gaan ervan uit dat de man slachtoffer werd van een zware aanrijding met vluchtmisdrijf. Zaterdag heeft een inzittende van het aanrijdende voertuig zich spontaan gemeld bij de politie. De man was niet de bestuurder, maar een passagier. Hij werd gearresteerd en verhoord. Later op de dag hebben ook de bestuurder en de tweede passagier zich aangeboden bij de politie Bilzen-Hoeselt-Riemst. Ook zij werden opgepakt en zullen verhoord worden.” Het parket gaat momenteel niet uit van een zwaarder misdrijf zoals een opzettelijke aanrijding, maar alle pistes blijven wel open.

Bloedspoor

“Ik denk dat een auto hem heeft meegesleurd tot hier”, zegt buurtbewoner Jean-Marie. “Het kan bijna niet anders als je dat bloedspoor ziet. Ik heb vannacht geschreeuw en een oude auto gehoord, maar ik weet niet of het dat geweest is. Het is ongelooflijk.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen